Leonardo követte Monizt az 1860 Münchenhez

Budapest, 2014. április 4.
A ferencvárosi Leonardo (b) megszerzi csapata győztes gólját az OTP Liga 23. fordulójában játszott, Újpest-Ferencváros bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2014. április 4-én. A Fradi a hajrában szerzett gólla
Budapest, 2014. április 4. A ferencvárosi Leonardo (b) megszerzi csapata győztes gólját az OTP Liga 23. fordulójában játszott, Újpest-Ferencváros bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2014. április 4-én. A Fradi a hajrában szerzett góllal 2-1-re győzött. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A német másodosztályban szereplő 1860 München labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Leonardo, a Ferencváros volt játékosa. A kisebbik müncheni együttes vezetőedzője Ricardo Moniz, aki korábban szintén a zöld-fehéreknél dolgozott.
Leonardo (b) Forrás: MTI/Illyés Tibor

A 31 éves brazil támadó egy évre kötelezte el magát, és ingyen igazol a müncheniekhez. Moniz nemcsak az FTC-nél, hanem korábbi állomáshelyén, az RB Salzburgnál is együtt dolgozott Leonardóval.

Leonardo - akit a Hivatásos Labdarúgók Szervezete az elmúlt idény legjobb játékosának választott - a múlt héten közös megegyezéssel bontott szerződést a bajnoki bronzérmes Ferencvárossal.

Sajtóinformációk szerint Leonardo két hete a Facebook-oldalán azt írta, nem akar többé találkozni Thomas Doll vezetőedzővel, s arról is említést tett, hogy az FTC csak akkor engedi el, ha a következő három évben nem futballozik Magyarországon. Az 1860 München játékosa a kapus Király Gábor is.