Vágólapra másolva!
Tajti Mátyás, a Barcelona akadémiájának játékosa Facebook-falára kitett bejegyzésében azt írja, az edzésmódszerekben nincs nagy különbség a magyar és a katalán tréningek között, az egyetlen jelentős különbség az edzések intenzitása. 

„Minden egyes gyakorlatot úgy csinálnak és olyan gyorsasággal, mintha meccsen lennének. Ettől lesznek jobb játékosok, mint mi, nem attól, hogy ilyen-olyan kaját esznek és ilyen-olyan speckó gyakorlatokat csinálnak. Itt ilyen nincs, az egyetlen, ami van, az az edzés, amit komolyan vesznek, és tudják, hogy mit miért csinálnak – írja Tajti a posztjában.

A felcsúti akadémia egyik szakmai vezetőjének, Tajti József fia némi huzavona után igazolt Barcelonába, ahol egyre több lehetőséget kap. A Real Madrid elleni, 2-2-es mérkőzés után (ahol 65 percet kapott kezdőként) azt írta, lassan eléri azt a szintet, ahol tartani szeretne, de egyelőre a gól még hiányzik a játékából.

A játékos hozzátette, roppant hálás, hogy a Barca akadémiáján fejlődhet.

Tajti bejegyzésének teljes szövege

Sziasztok! Itt vagyok már egy hónapja, és úgy gondoltam, hogy írok picit az itteni edzésekről, a tapasztalataimról. Sokan azt hiszik, hogy itt olyan feladatokat csinálunk edzésen, amit máshol nem, és ezért ilyen jók itt a játékosok. Ez nem igaz! Otthon is nagyjából ugyanolyan feladatokat csinálunk, mint itt. A különbség abban rejlik, ahogyan csináljuk az edzésen a feladatokat. Itt kint a legovisabb feladatokat is maximális intenzitással csinálja mindenki, olyan gyorsan, amennyire csak lehet, és természetesen minél pontosabban is. Mindent, amit sprintben kéne futni, azt 100%-osan csinálják meg az itteniek. Ettől lesznek itt később sokkal gyorsabbak, mint a magyar játékosok. És a legfontosabb a játék az edzés végén. Magyarországon mindenhol úgy van, hogy a végén a játék a szórakozás, nem vesszük komolyan… Pedig az edzés legfontosabb része a játék! Barcelonában az edzés végén a játék nem szórakozás, itt vérre megy. Megpusztulnak a játékosok, hogy a játékot az ő csapatuk nyerje. Minden egyes gyakorlatot úgy csinálnak és olyan gyorsasággal, mintha meccsen lennének. Ettől lesznek jobb játékosok, mint mi, nem attól, hogy ilyen-olyan kaját esznek és ilyen-olyan speckó gyakorlatokat csinálnak. Itt ilyen nincs, az egyetlen, ami van, az az edzés, amit komolyan vesznek, és tudják, hogy mit miért csinálnak. Hálás vagyok, hogy itt lehetek, és ezt a módszert tanulhatom!