Gutierrez az év legjobb dél-amerikai labdarúgója az El Paisnál

kolumbia - görögország, vb 2014, gól, Teofilo Gutierrez
BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 14: Teofilo Gutierrez of Colombia celebrates after scoring his teams second goal during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group C match between Colombia and Greece at Estadio Mineirao on June 14, 2014 in Belo Horizonte, Brazil. (Photo by Paul Gilham/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A kolumbiai Teofilo Gutierrezt választották Dél-Amerikában az év legjobb labdarúgójának, míg a legjobb edző - sorozatban harmadszor - a kolumbiai válogatott argentin szövetségi kapitánya, José Pekerman lett.

Gutierrezzel a kolumbiai csapat negyeddöntőig jutott a nyári brazíliai világbajnokságon, irányításával klubja, a River Plate pedig megnyerte a Copa Sudamericanát, a régió második számú nemzetközi sorozatát.

Teofilo Gutierrez ünnepli a görögök ellen lőtt vb-gólját Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Paul Gilham



Az uruguayi El Pais című újság által szervezett szavazáson az első három helyen a River Plate játékosai végeztek: a második az uruguayi Carlos Sanchez, a harmadik pedig az argentin Leonardo Pisculichi lett.


Pekerman mögött két honfitársa, az argentin válogatottat vb-döntőig vezető Alejandro Sabella, valamint a River trénere, Marcelo Gallardo végzett az edzők versenyében.