Nem lesz rekorder a Real csodatinije

Martin Odegaard, Martin Ödegaard, foci, Real Madrid
NORWAY, Drammen : Real Madrid's new teenage signing Martin Odegaard speaks during a press confernce at Marienlyst stadium in Drammen, on January 26, 2015 before flying this week to Madrid where he will train with the first team of the Spanish football league Real Madrid and play with the reserves, Real Madrid Castilla.
Vágólapra másolva!
Nem dönti meg a Bajnokok Ligája korrekordját Martin Ödegaard, a címvédő Real Madrid norvég labdarúgója. Carlo Ancelotti vezetőedző ugyanis nem hozta fel őt a spanyolok B-csapatából a legjobbak közé a kedd este sorra kerülő, Schalke 04 elleni nyolcaddöntő-visszavágóra.

A BL történetének legfiatalabb játékosa a nigériai Celestine Babayaro, aki 1994-ben 16 évesen és 87 naposan lépett pályára a belga Anderlecht színeiben. Ödegaard 16 évesen és 83 naposan kaphatott volna szerepet a német együttes ellen, azaz négy nappal megjavította volna Babayaro csúcsát.

A januárban leigazolt Ödegaard tavaly sorra döntötte a rekordokat: áprilisban bemutatkozhatott a Strömsgodset felnőtt csapatában, ezzel a norvég élvonal történetének legfiatalabb labdarúgója lett, majd májusban gólszerzőként is csúcstartóvá lépett elő.

Ödegaard ezúttal nem dönt rekordot Forrás: AFP/Terje Pdersen

Augusztusban - egy barátságos meccsen debütálva - a válogatottban ugyancsak történelmet írt, végül október 13-án, amikor 15 évesen és 300 naposan pályára lépett a bolgárok elleni mérkőzésen, az Európa-bajnoki selejtezők történetének legfiatalabb futballistája lett.

Jelenleg a madridiak B-csapatában szerepel a spanyol harmadosztályban, de időnként a legjobbakkal edz, és a BL-re is benevezték.