Vágólapra másolva!
Az Újpest Lencse László duplájával 2-0-ra legyőzte a vendég Békéscsaba együttesét a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének szerdai első mérkőzésén, így megnyugtató előnnyel várja az április 13-ai visszavágót.

Eredmény, Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Újpest FC - Békéscsaba 1912 Előre 2-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 825 néző
v.: Solymosi
Újpest: Balajcza - Diarra, Kecskés, Litauszki, Mohl (Bardhi, 60.) - Balogh B., Windecker, Sankovic (K. Hazard, 81.), Andric - Lencse, Kabát (Angelov, 59.)
Békéscsaba: Poleksic (Mursits, 69.) - Bényei, Fehér Zs., Vaskó, Damjanovic - Svedyuk (Paukner, 62.), Spitzmüller, Piermayr, Fabio - Calvente, Punosevac
gól: Lencse (54., 88.)
sárga lap: Kabát (34.), illetve Calvente (59.)

A mérkőzésre mindössze 825 néző volt kíváncsi, ebben közrejátszhatott az is, hogy a hazai drukkerek csupán néhány napja értesültek arról, hogy az év elején megváltott bérletük – az eddigi szokásokkal ellentétben – nem érvényes a mérkőzésre.

Lencse László Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az első félidőben a lila-fehérek nagy fölényben futballoztak, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A vendégek csak a védekezésre koncentráltak, a támadás lehetőségéről szinte teljesen lemondtak.

A fordulást követően gyorsan góllá érett a hazai mezőnyfölény, Lencse góljával kerültek előnybe a fővárosiak (1-0).

A folytatásban újabb Újpest-lehetőségek következtek, Lencse pedig - igaz, jókora lesről indulva - növelte a csapat előnyét (2-0). A télen igazolt támadó végleg eldönthette volna a továbbjutást, de a 93. percben ziccerét a gólvonalról mentette Fehér.