Vágólapra másolva!
A brazil válogatott szövetségi kapitánya, Dunga azt állítja: bizonyítékai vannak, hogy korábban Zinedine Zidane és a Real Madrid hazudott neki Marcelo egészségügyi állapotáról, ezért nem hívta be a madridiak balhátvédjét a brazil válogatott keretbe, pedig szerette volna. 

A brazil válogatott európai idő szerint péntek éjjel hazai pályán fogadta Uruguayt a dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában.

Sérült volt, vagy sem?

Dunga, a brazil kapitány a meccs előtt adott interjút, amelyben súlyos vádakat fogalmazott meg. Azt állította, hogy WhatsApp-üzenetekkel tudja bizonyítani, hogy a Real Madrid hazudott, amikor úgy tájékoztatta a barazil szövetséget, hogy Marcelo sérült.

Dunga szerint a Real Madrid hazudik Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

„Egyelőre nem szeretnék ezzel foglalkozni, az Uruguay elleni meccsre koncentrálunk. De ismernek: sok hülyeségem van, de egyenes, őszinte ember vagyok, ezt senki sem vitathatja. A vb-selejtező után beszélni fogok az orvosainkkal, és bemutatjuk azokat a WhatsApp-üzeneteket, amiket a Real Madridtól kaptak.

Akkor majd mindenki látni fogja, mi az igazság”

- jelentette ki Dunga.

Mi az a WhatsApp?

A WhatsApp egy azonnali üzenetküldő alkalmazás, ami gyakorlatilag az SMS továbbfejlesztett változta. Az alkalmazással szöveget, képet, videót, fájlt és hangüzenetet is tudunk küldeni.


Valaki biztosan hazudik

Az eset előzményéről tudni kell, hogy amikor Dunga kihirdette a Paraguay és Uruguay ellen készülő brazil keretet, hangsúlyozta, hogy Marcelo azért nem kapott meghívást, mert sérült. Zidane ekkor hazugsággal vádolta Dungát, és néhány nappal később Marcelo pályára is lépett a Roma elleni BL-összecsapáson.

Valaki tehát egyértelműen hazudik, de az ominózus üzenetek bemutatása nélkül nem lehet tudni, hogy ki.


Az Uruguay elleni meccs 2-2-es döntetlent hozott, a balhátvéd posztján az Atlético Madrid játékosa, Filipe Luís kezdett, tartalékja Alex Sandro volt.