Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Simeone hét bukás után járt túl a barcások eszén

Diego Simeone, Atlético, foci
Atletico Madrid's Argentinian coach Diego Simeone (L) gestures from the sideline during the UEFA Champions League quarter finals first leg football match FC Barcelona vs Atletico de Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 5, 2016. LLUIS GENE / AFP
Vágólapra másolva!
 Luis Enrique, az FC Barcelona vezetőedzője elismerte, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében búcsúzó csapata gödörbe került.

A katalánok a 2-1-re megnyert első mérkőzést követően 2-0-ra elvesztették a visszavágót az Atlético Madriddal szemben, így nem jutottak be a négy közé.

Az FC Barcelona edzője a lefújás után elmondta: játékosai nagyon szerették volna, ha sikerül a címvédés, de szerdán nem fogtak ki jó napot.

Simeone először járt túl a barcások eszén 2014 óta Forrás: AFP/Lluis Gene

"Fejben nem voltunk elég tiszták, és bár igyekeztünk helyzeteket kialakítani, miután az ellenfelünk gólt szerzett, azt játszhatta, amihez a legjobban ért, vagyis védekezhetett. Ezt pedig ismét nagyon jól csinálta. A Bajnokok Ligája megnyerése minden Barca-rajongót foglalkoztatott, de ez

- fogalmazott Luis Enrique.

Szavazzon!

Ön szerint megérdemelten jutott tovább az Atlético?

"Egyértelmű, hogy gödörbe kerültünk. Nem nyújtjuk a legjobb, leghatékonyabb játékunkat, különösen az idény korábbi időszakaihoz képest. Még mindig sok idő van hátra a szezonból, és fontos dolgokért küzdhetünk. Büszkék vagyunk rá, hogy a klub célja mindig az, hogy mindent megnyerjen, ám el kell fogadnunk ezt az eredményt, és meg kell próbálnunk javítani. A világon bármely más edző számára elég lenne, ha azt a kettőt megnyerné a csapata, de nekünk javulnunk kell." - tette hozzá.

Luis Enrique kinevezése, vagyis

2014 nyara óta először tudta legyőzni a katalánokat az Atlético,

amely az előző hét meccset egyaránt elveszítette.

Suárezék elvéreztek Forrás: Twitter

Diego Simeone vezetőedző a szerda esti győzelem után hangsúlyozta, hogy soha nem adták fel, mindig hittek a rossz sorozat megszakításában.

"Dolgoztunk, mert tisztában voltunk a helyzetünkkel, és azzal, mire vagyunk képesek. Nekik vannak olyan egyéniségeik, akik végig nyílttá tudták tenni a meccset,

- mondta.

A Lionel Messi, Luis Suárez, Neymar összetételű barcelonai támadótrió tagjainak a visszavágón nem volt számottevő helyzete akcióból. Erre utalt nyilatkozatában a két gólos Antoine Griezmann is.

"Nagyon keményen dolgoztunk védekezésben. Megérdemeljük a sikert, a csapat nagy erőfeszítéseket tett, hogy ott legyünk Európa legjobb négy klubja között" - mondta a francia csatár.

Ez volt Griezmann ötödik és hatodik találata a mostani BL-szezonban,

az Atlético legutóbbi tíz tétmeccsén pedig tízszer volt eredményes.

Griezmann élete egyik legnagyobb meccsét játszotta Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

A negyeddöntő szerdai játéknapjának másik mérkőzésén a Bayern München 2-2-es döntetlent ért el a portugál Benfica vendégeként, és 3-2-es összesítéssel jutott tovább. Az elődöntő pénteki sorsolásán a Real Madrid és a Manchester City lesz még érdekelt. Érdekesség, hogy a bajor együtteshez és az Atlético Madridhoz hasonlóan ez a két csapat is 3-2-es összesítéssel jutott a négy közé: a Real Madrid a Wolfsburgot, a Manchester City a Paris Saint-Germaint búcsúztatta ilyen arányban.

Mindent egy helyen az Eb-ről