Élő:

Messi csereként sokkolt, Chilén egy fejrúgás segített

Lionel Messi, foci
CHICAGO, IL - JUNE 10: Lionel Messi #10 of Argentina scores a goal on a penalty kick against Panama during a match in the 2016 Copa America Centenario at Soldier Field on June 10, 2016 in Chicago, Illinois. Argentina defeated Panama 5-0. Jonathan Daniel/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A címvédő Chile nagy csatában győzött Bolívia ellen a labdarúgó Copa América D csoportjának második fordulójában. Az előző tornán, valamint a 2014-es világbajnokságon is ezüstérmes argentin válogatott ötöt rúgott a 60 percet emberhátrányban futballozó Panamának.

Eredmények, Copa América, D csoport, 2. forduló:
Argentína – Panama 5-0 (1-0)
gól: Otamendi (7.), Messi (68., 78., 87.), Agüero (90.)
piros lap: Godoy (31., Panama)

Chile – Bolívia 2-1 (0-0)
gól: Vidal (46., 90+10.), illetve Campos (61.)

Argentína bejutott a legjobb nyolc közé a Copa Américán, miután a címvédő Chile után Panama csapatát is legyőzte.

A mérkőzés félóra alatt eldőlt, Anibal Godoy akkor kapta meg második sárga lapját, és miután Nicolas Otamendi fejesével akkor már 1-0-ra Argentína vezetett, érezni lehetett, ebből nem lesz bravúr.

Messi csereként beállva triplázott Forrás: AFP/Getty Images/Jonathan Daniel

Ehhez képest Panama a 68. percig tartotta magát, a fordulópontot Lionel Messi pályára lépése jelentette, aki becserélése után hét perccel megszerezte első gólját (2-0), a 78. percben egy tökéletes szabadrúgásgóllal 3-0-ra, a 87. percben pedig egy kis botladozás után 4-0-ra alakította az állást. Az 5-0-s végeredményt a 90. percben Sergio Agüero fejese jelentette.

A csoport másik mérkőzésén Chile közel állt egy újabb csalódást keltő eredményhez, az argentinoktól elszenvedett vereség után ugyanis alig bírt az egyik leggyengébb dél-amerikai csapattal, Bolíviával.
Pedig egészen felborult a pálya, az Arturo Vidal és Alexis Sánchez vezette címvédő hihetetlen mennyiségű helyzetet dolgozott ki, de kétszer az üres kapuba sem tudtak betalálni.

A 46. percben egy gyors akció végén Vidal szerzett vezetést Chilének (1-0), de az ellenfél az egyetlen kapura lövéséből egyenlített: Jhasmani Campos egy csodálatos szabadrúgásból kilőtte a jobb felső sarkot (1-1).

Nagyon közel volt a pontszerző bravúrhoz a kiscsapat, amikor a 89. percben kisebb közjáték zavarta meg a meccset: Eduardo Vargas a 16-ostól ollózni akart, és nagyon csúnyán fejbe rúgta Ronald Eguinót. A bolíviai védő tompítás nélkül, eszméletlenül zuhant a földre, szerencsére megúszta komolyabb baj nélkül.

Az ápolások miatt azonban jöhetett a hosszabbítás, és a 98. percben az amerikai Jair Marrufo bíró egy könnyű szívvel megítélt büntetőt ajándékozott Chilének. A visszajátszásból látszott, hogy Luis Gutiérrez a háta mögé rejtett jobb kézzel védekezett, azaz szó sem lehetett kezezésről, a labda a vállán pattant meg.

Vidalt nem érdekelte, a 90+10. percben nem hibázott, így Chile jó helyzetből várhatja az utolsó fordulóbeli, Panama elleni csatát.

A D csoport állása:
1. Argentína 6 pont
2. Chile 3 (3-3)
3. Panama 3 (2-6)
4. Bolívia 0