Csak egy öngóllal kaptunk ki Németországtól

Győr, 2016. szeptember 20. Demeter Réka (k), mellette a német Tabea Kemme (b) és Lena Petermann a Magyarország - Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen Gyirmóton 2016. szeptember 20-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A magyar női labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott a német csapattól kedden Gyirmóton, az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában.

Női Eb-selejtező, 5. csoport, 8. (utolsó) forduló:
Magyarország-Németország 0-1 (0-1)
Gyirmót, v.: Lina Lehtovaara (finn)
gólszerző: Szabó V. (29., öngól)

Az olimpiai és Európa-bajnok németek magyar születésű játékosa, Marozsán Dzsenifer kisebb sérülés miatt nem lépett pályára a mérkőzésen, amelynek egyetlen találata Szabó Viktória öngólja volt az első félidőben.

Demeter Réka küzd a németekkel Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A magyar csapat végül a harmadik helyen végzett csoportjában a selejtezősorozatban. A horvát csapat 5-0-s vereséget szenvedett Oroszországban, így nem előzte meg a magyarokat. A nyolc csoportból a győztesek mellett a hat legjobb második jut ki a jövő nyári, hollandiai kontinenstornára, míg az utolsó résztvevőről a másik két csoportmásodik pótselejtezője dönt.

Női Eb-selejtező, 5. csoport, 8. (utolsó) forduló:
Oroszország-Horvátország 5-0 (4-0)

A csoport állása: 1. Németország 24 pont/8 mérkőzés, 2. Oroszország 14/8, 3. Magyarország 8/8, 4. Horvátország 7/8, 5. Törökország 4/8