Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Továbbra is a Real Madrid a világ leggazdagabb klubja

HORIZONTAL Real Madrid's new player Portuguese Cristiano Ronaldo (L) plays with a ball next to Real Madrid president Florentino Perez (C) and Real Madrid President of Honour Alfredo Di Stefano (R) during his official presentation at the Santiago Bernabeu
Real Madrid's new player Portuguese Cristiano Ronaldo (L) plays with a ball next to Real Madrid president Florentino Perez (C) and Real Madrid President of Honour Alfredo Di Stefano (R) during his official presentation at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on July 6, 2009. Real acquired the 24-year-old Portuguese striker from Manchester United last month on a six-year deal worth 94 million euros (131 million dollars) and Spanish media reports that he will be paid 13 million euros each season. AFP PHOTO / Dani Pozo
Vágólapra másolva!
Zsinórban a tizenegyedik évben is a Real Madrid vezeti a világ leggazdagabb futballklubjainak listáját. A Deloitte Money League-ben változás állt be a dobogón, és már most lehet sejteni, hogy jövőre elveszíti trónját a Real Madrid.

A Deloitte elemzése rámutat, hogy a 20 leggazdagabb klub idén 6,6 milliárd euró bevételt termelt, ami 8 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az első helyen, ahogy az elmúlt 11 évben, a Real Madrid áll, de a Manchester United lecsúszott a második helyről, ahova a Barcelona jött fel. Helycsere volt a negyedik helyen is, a PSG átugrotta a Bayern Münchent.

A Real 577 millió eurós bevételével vezet, 560-nal második a Barca, és még az ötödik Bayern is 474 millió euró bevételre tett szert a tavalyi évben. Az első húszban egyébként nem kevesebb, mint kilenc Premier League-csapat található, négy olasz és három német követi őket az országok rangsorában. A húszas lista itt látható.

Mindig lesz pénz galaktikus igazolásokra Forrás: AFP/Dani Pozo

Az elemzők hozzátették, hiába esett vissza tavaly a ManUnited, jövőre jó eséllyel velük kezdődik majd a lista. "Bár a klub haszna kisebb lett 2015-ben, a United üzleti modellje biztosíték rá, hogy gazdaságilag sikeresek maradjanak" - mondta Tim Bridge, a Deloitte egyik menedzsere.

Mindent egy helyen az Eb-ről