Vágólapra másolva!
Az NB III-ban szereplő Győri ETO és a Videoton második számú csapatának összecsapásán a szurkolók is összecsaptak egymással a lelátón még a mérkőzés előtt – írja a Blikk.

Több tucat székesfehérvári és győri focidrukker verekedett össze a stadionban, műanyag asztalokkal, székekkel, sörösdobozokkal és egyéb tárgyakkal dobálták, ütötték-verték egymást. Hosszú percekbe telt, mire sikerült megfékezni az indulatokat, ráadásul

hat szurkoló olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba kellett őket szállítani.

„Külső biztosításban részt vevő rendőröktől kért segítséget a rendező, mivel a mérkőzés előtt a két szurkolótábor összeverekedett. A rendőrök a stadion területére bementek, és a két csoportot elszigetelték egymástól, így biztosítva a rendet, illetve a személy- és vagyonbiztonságot. Az intézkedés során egy főt előállítottak a rendőrkapitányságra, akinek elszámoltatása folyamatban van" – áll a rendőrségi közleményben.

A két futballcsapat fanatikusai között nagy a rivalizálás, a drukkerek évtizedek óta gyűlölik egymást, ezzel pedig természetesen a futballisták is tisztában vannak.

"Tudjuk, hogy nincs jó viszony a két fél drukkerei között. Éppen a bemelegítést végeztük, amikor láttuk, nincs minden rendben a nézőtéren. Mire aztán a mérkőzés elkezdődött, már semmi jele nem volt a balhénak" – nyilatkozta a Blikknek a győriek 39 éves csatára, Kabát Péter.

A focimeccset a Győr 4-0-ra nyerte meg, így zsinórban a 11. bajnokiján győzött, és vezeti a tabellát.