Messi: Tudtam, hogy nincs esélyem az Aranylabdára

Horizontal
Messi két meccsen öt gólt lőtt
Vágólapra másolva!
Lionel Messi a madridi Marcának adott interjút.

Messinek nincs olyan beszélőkéje, mint Dani Alvesnek, nem olyan megosztó, mint José Mourinho, és nem olyan impozáns, mint Pep Guardiola. Ritkán szólal meg, és olyankor is csak a panelt mondja, nem volt ez másként most sem, a Marcának adott interjújában, de a válaszok közül azért lehet szemezgetni.

Messi a Marcának adott interjút Forrás: AFP/Glyn Kirk

Az interjú talán legérdekesebb része az volt, hogy ő maga is elismerte, hogy idén nem érdemelte meg az Aranylabdát, épp ezért nem is tulajdonít nagy jelentőséget annak, hogy végül csak az ötödik lett a szavazáson. "Tudtam, hogy nincs esélyem megnyerni, ezért nem lepett meg."

Messi szerint legidősebb fia, Thiago gyakran kritizálja őt, és számon kéri, ha nem nyer a Barcelona. Neymarról - aki 2013 és 2017 között játszott a Barcelonában - úgy nyilatkozott, hogy barátok, sok szép és kevésbé szép közös emlékük van, szívesen játszana vele újra, de szinte esély sincs rá, hogy visszahozzák őt a Paris Saint-Germaintől.

A Cristiano Ronaldóval való rivalizálásról elmondta, hogy gyönyörű időszak volt, amíg a portugállal versenyezhetett a spanyol bajnokságban, és hogy nem lepte meg, hogy a Real Madrid visszaesett a távozása után. Azt a felvetést viszont, amelyet Ronaldo dobott fel még néhány héttel ezelőtt, hogy Messinek is ki kéne próbálnia magát egy másik országban, például Olaszországban, elutasította. "Ez az otthonom. A világ legjobb csapatában játszom, nem kell eligazolnom innen, hogy új kihívásokat találjak."