Súlyos a Real Madrid sztárjának sérülése

vinicius junior
Real Madrid's Brazilian forward Vinicius Junior reacts as he walks off the pitch after getting injured during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Real Madrid CF and Ajax at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 5, 2019. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid sérülés miatt két hónapig nem számíthat Vinícius Juniorra, a brazil labdarúgó kedden, az Ajax elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg.

A madridi klub szerdai tájékoztatása szerint a szélső jobb térdében szakadt el szalag, azt azonban nem részletezték, hogy mindez mennyi kihagyást jelent. A spanyol sajtó viszont – hasonló sérülésekre hivatkozva – nyolc hétről számolt be.

A játékost a 35. percben cserélte le Santiago Solari vezetőedző, a holland vendégcsapat akkor már 2-0-ra vezetett, és végül – a 2-1-es hazai vereség után – a nyolcaddöntő visszavágóján óriási meglepetésre 4-1-re nyert, így 5-3-as összesítéssel búcsúztatta az előző három BL-kiírás győztesét. A Real múlt héten a spanyol Király Kupa elődöntőjének hazai visszavágóját bukta el a Barcelonával szemben, majd szombaton ugyancsak a nagy riválistól a bajnokságban is kikapott, így hátránya 12 pontra nőtt az éllovas katalánokkal szemben.

A 18 éves Vinícius Juniort a Real Madrid tavaly nyáron 45 millió euróért (14,2 milliárd forintért) szerződtette a brazil Flamengótól, és januártól már biztos kezdőjátékosnak számított a spanyol csapatban. Az első csapatban 28 tétmeccsen három gólt szerzett.