NB I: magabiztosan verte a Mol Fehérvár az újonc Kaposvárt

MOL Fehérvár FC, Zeta, Európa-liga
A MOL Fehérvár FC már az első meccsen eldöntötte a továbbjutást
Vágólapra másolva!
Magabiztosan, 4-2-re legyőzte a Mol Fehérvár az újonc Kaposvárt az OTP Bank Liga első fordulójában. A Diósgyőr is győzelemmel kezdett a bajnokságban, 2-1-re nyert hazai pályán a Budapest Honvéd ellen.

Mol Fehérvár FC-Kaposvári Rákóczi 4-2 (3-2)

A Kaposvári Rákóczi a 2013-14-es szezont követően játszott újra élvonalbeli meccset.

Nem kaptak kellemes ellenfelet a somogyiak a visszatéréshez, a tavalyi bajnokság ezüstérmeséhez, a MOL Fehérvár FC-hez látogattak.

Nem is kellett sokat várni az első fehérvári helyzetre, Petrijak a 16-os vonaláról egy életerős lövést eresztett meg, de Vachtler blokkolni tudta, majd a kipattanót Futács a keresztlécre lőtte, ami végül a gólvonal mögött ért földet.

Két perc múlva azonban a Kaposvár egyenlíteni tudott, Vachtler lepattanó lövését Ádám Martin fejelte Kovácsik hálójába.

A 7. percben már 1-1 volt az eredmény.

A gyors gólváltást követően sem vettek vissza a csapatok a tempóból, a 15. percben Hadzic futott el a balszélen és adott középre, amire Hodzic remekül érkezett, és újra megszerezte az előnyt a Fehérvárnak.

A hazaiak az előny birtokában is tetszetős támadásokat vezettek, és a 41. percben sikerült tovább növelni az előnyüket. Kovács István jobboldali beadásra Hodzic vetődött be jó ütemben, és kétgólosra növelte a fehérvári előnyt.

Az első félidő hosszabbításában Ádám Martin leshatárról lépett ki és szépített. Öt gólt és szép támadásokat láthatott a közönség az első 45 percben.

A második félidő első 15 percében folyamatosan támadott a Fehérvár, de érdemi helyzetet nem tudott kialakítani.

A 61. percben a folyamatosan veszélyeztető Futács jó ütemben érkezett Nego beadására, és kétgólosra növelte a hazai előnyt.

Futács az egész meccsen nagy kedvvel játszott, a 69. percben ismét ziccerbe került, de Pogacsics megakadályozta a gólt. A meccs hajrájában a Kaposvárnak még volt egy nagy helyzete, de nem sikerült szépíteni, és a MOL Fehérvár sem tudott több gólt lőni, így 4-2 lett a mérkőzés végeredménye.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

MOL Fehérvár FC - Kaposvári Rákóczi FC 4-2 (3-2)

Székesfehérvár, 2881 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Futács (5., 62.), Hodzic (16., 40.), illetve Ádám M. (7., 45+2.)
sárga lap: Rus (12.), illetve Ádám M. (65.), Nagy K. (72.), Szakály A. (76.)

Diósgyőr-Budapest Honvéd 2-1 (1-1)

A Diósgyőr nagy elánnal kezdte a mérkőzést, próbálta kiszolgálni a több mint hatezres közönséget, ugyanakkor a Honvéd szokásához híven jól megszervezte a védekezését, így a hazaiak nem tudtak nagy helyzeteket kialakítani. A vendégek szinte a semmiből szereztek vezetést egy miskolci szempontból teljesen feleslegesen elkövetett szabálytalanságért megítélt tizenegyesből.

A vendéglátók közvetlenül a szünet előtt egyenlítettek, szintén tizenegyesből, amelyet úgy tűnt, kissé "könnyű síppal" fújt be a játékvezető.

A fordulást követően is a hazaiak irányítottak és a játékrész közepén egy szép akció végén meg is szerezték a vezetést Shestakov góljával.

Ezt követően a Diósgyőr inkább a kontrákra rendezkedett be, a Honvéd támadásaiból viszont hiányzott az átütő erő. A fővárosiak az utolsó percekben kerültek a legközelebb az egyenlítéshez, de a helyzetek kimaradtak, az eredmény nem változott.
A kispestiek 2016 nyarán nyertek legutóbb a DVTK vendégeként, azóta egy döntetlen mellett ez volt a negyedik vereségük.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 2-1 (1-1)

Miskolc, 6139 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Tajti (45., 11-esből), Sesztakov (75.), illetve N'Gog (37., 11-esből)
sárga lap: Karan (72.), Tamás (83.), illetve Niba (60.), Kamber (83.)