Vágólapra másolva!
Kedden este a Magyar Kupa 7. fordulójában az OTP Bank Ligában szereplő Újpest FC az izlandi Aron Bjarnason vezérletével 5-2-re legyőzte az NB II 10. helyén álló Ajkát.

A lila-fehéreknek komolyan kellett venniük a meccset, mivel az NB I-ben három forduló óta nyeretlenek, ráadásul a Magyar Kupa előző szezonjában az akkor még szintén a másodosztályban szereplő Kaposvár ellen estek ki a sorozatból.

Az újpestiek hozták a mostanában szokásos formájukat, vagyis remekül játszottak, de minden helyzetüket kihagyták.

A 30. percben pedig az ajkaiak megszerezték a vezetést az első lehetőségükből. Horvát Péter harmincméteres lövését Filip Pajovic rossz helyre ütötte, a kipattanóra érkező Nagy Mihály pedig közelről a kapuba lőtt.

A bekapott gól után ismét az újpestiek irányították a meccset. A 37. percben Koszta Márk kapufát lőtt, majd a 41. percben a nyáron igazolt Szakály Péter egy gyönyörű góllal egyenlített. A korábbi válogatott középpályás balról betört a tizenhatoson belülre, majd 14 méterről a bal felső sarokba tekert.

A lefújás előtt azonban újra megszerezte a vezetést az Ajka.

Egy jobboldali szöglet után Lengyel Béla fejelt az újpesti kapu jobb alsó sarkába.

A második félidőre Nebojsa Vignjevic beküldte csapata két legveszélyesebb játékosát, Zsótér Donátot és a magyar válogatottba visszakerülő Feczesin Róbertet.

Az Újpest remekül kezdte a második félidőt, és az 53. percben ki is egyenlített. Egy baloldali szögeltet Horváth Dániel kapus rossz helyre ütött ki, a lecsorgóra érkező Jonathan Heris pedig tíz méterről az üres kapuba bombázott.

Hét perc múlva a lila-fehérek átvették a vezetést. Az izlandi Aron Bjarnason futott el a balszélen, az élesen belőtt labdájára pedig Feczesin érkezett a hosszú oldalon, és közelről a kapuba lőtt.

A 64. percben eldöntötte a meccset az Újpest.

A harmadik gólban főszerepet játszó Bjarnason betört a tizenhatoson belülre, két védő között megcsinált egy bokacselt, majd 14 méterről a hosszú sarokba tekert.

A 75. percben tovább növelte az előnyét az Újpest. Bjarnason kapott remek keresztlabdát, kilépett ziccerben, a lövését Horváth Dániel lábbal védeni tudta, de a labda visszapattant az izlandi elé, aki közelről az üres kapuba passzolt.

A folytatásban az ajkaiak még megpróbáltak szépíteni, de komoly helyzeteket már nem tudtak kialakítani, így az újpestiek a második félidőben mutatott meggyőző teljesítményüknek köszönhetően magabiztosan jutottak tovább a következő körbe.

Magyar Kupa, 7. forduló
FC Ajka-Újpest FC 2-5 (2-1)
Gólszerzők: Nagy M. (30.), Lengyel B. (45+1), ill. Szakály (41.), Heris (53.), Feczesin (60.), Bjarnason (64., 75.)