Már saját szurkolói is kritizálják a walesi sztárt - videó

fbl Horizontal
Gareth Bale futballhoz való hozzáállása 2019-re nagyot romlott
Vágólapra másolva!
Mivel Wales 2-0-ra legyőzte Azerbajdzsánt az Eb-selejtező 9. fordulójának szombati játéknapján, Ryan Giggs csapata életben tartotta a reményt a kontinenstornára való kijutásra. A mérkőzésen egy órát játszó, sérüléséből visszatérő Gareth Bale-nek a találkozó után kellemetlen pillanatokban lehetett része.

Bale ugyan két BL-döntőben is eredményes volt korábban a Real Madrid színeiben, mégis a kritikák kereszttűzébe került azáltal, hogy 2019-ben új hobbija fontosabbnak tűnik számára, mint a futball. Ezzel kapcsolatban találták most meg a walesi szurkolók is őt. A csapatot Azerbajdzsánba elkísérő drukkerek a mérkőzés lefújása után a Wales, Golf, Madrid című dallal kritizálták a támadó hozzáállását.

A 30. életévét júliusban betöltő játékos jó ideje nem találja a helyét Madridban. Ennek egyik legfontosabb oka, hogy 2013-as érkezése óta sem volt képes megtanulni spanyolul. A helyzet odáig fajult, hogy nyáron sokáig úgy tűnt, hogy Zinadine Zidane nem számít többet Bale játékára, és a Real eladja őt Kínába. Végül a francia edző kitartott Bale mellett, aki azonban eddig - egy szeptemberi fellángolást leszámítva - ebben a szezonban sem váltja meg a világot.

Bale sérülés miatt legutóbb október 5-én lépett pályára a Real Madridban. Ezt követően, még szintén októberben, a walesi válogatott Horvátország elleni Eb-selejtezőjén sérült meg, és hagyta ki a Real összes mérkőzését a két válogatott hétvége közötti bő egy hónapban. Bale most visszatért, és a megrázkódtatások ellenére kulcsszerepe lesz a magyar válogatott elleni, keddi sorsdöntő mérkőzésen.