Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Giorgio Chiellini csodálja az őt megharapó Suárezt

491716713 Horizontal
This combo of 2 photos shows Italy's defender Giorgio Chiellini (L) showing an apparent bitemark and Uruguay forward Luis Suarez (R) holding his teeth after the incident during the Group D football match between Italy and Uruguay at the Dunas Arena in Natal during the 2014 FIFA World Cup on June 24, 2014. Uruguay won the match 1-0. Uruguay star Luis Suarez faces expulsion from the World Cup for biting another player as FIFA confirmed it had opened disciplinary proceedings against him on on June 25, 2014. Suarez, banned twice before for biting opponents, appeared to sink his teeth into defender Giorgio Chiellini during Uruguay's 1-0 win over Italy. AFP PHOTO/ YASUYOSHI CHIBA / DANIEL GARCIA (Photo by DANIEL GARCIA / AFP)
Vágólapra másolva!
Giorgio Chielliniben, az olasz válogatott belső védőjében nem maradt rossz érzés Luis Suarez iránt, sőt, csodálja az uruguayi csatárt, aki a 2014-es labdarúgó-világbajnokságon megharapta őt.

A Juventus csapatkapitánya önéletrajzi könyvében emlékezik meg a hat éve óriási visszhangot kiváltó esetről, mely után a nemzetközi szövetség négy hónapra és kilenc válogatott meccsre eltiltotta Suárezt, akit a meccsen nem büntettek.

"A rosszindulat benne van a játékban, én ezt nem nevezném törvénytelennek. Ha le akarod győzni az ellenfeled, okosnak kell lenned" - írta a hamarosan megjelenő könyvben a nyolcszoros olasz bajnok védő. - "Csodálom a ravaszságát. Ha nem lenne az, csupán egy átlagos csatár volna."

Négy hónapos eltiltás lett a harapás eredménye Forrás: AFP/Daniel Garcia

Chiellini bővebben is megemlékezik az ominózus, sorsdöntő csoportmeccsről, melyen ő a másik uruguayi sztárcsatárt, Edinson Cavanit őrizte főként, s az eset előtt is így volt, amikor "jött" Suárez.

"Egyszer csak észrevettem, hogy valaki a vállamba harapott. Csak úgy megtörtént. Ilyen volt az ő stratégiája a közelharcnál, s ha őszinte akarok lenni, az enyém is ilyen. Hasonlítunk egymásra és én szeretek ilyen típusú csatárok ellen játszani."

A második félidőben történt esetnél 0-0 volt az állás, Suárezt nem büntették, sőt, a szituációt nem sokkal követő szögletből az uruguayiak megszerezték a győztes gólt, amivel továbbjutottak a csoportból, Olaszország pedig kiesett.

Mindent egy helyen az Eb-ről