Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó FA-kupa vasárnap délutáni negyeddöntőjében az Arsenal 2-1-re legyőzte a Sheffield United csapatát a Bramall Lane-en.

A hazaiak kezdték jobban a meccset, akik a nyolcadik percben John Lundstram fejesgóljával megszerezték a vezetést, azonban a játékvezető videózás után les miatt érvénytelenítette a találatot.

Ezt követően viszonylag eseménytelenül zajlott a mérkőzés, majd a 23. percben az Arsenal a semmiből kapott egy tizenegyest, amit az elefántcsontparti Nicolas Pépé értékesített.

A folytatásban is Pépé volt az Arsenal legveszélyesebb játékosa, de a tavaly nyáron 80 millió euróért igazolt szélső nem tudott újabb gólt lőni.

Az angol futball újraindulása óta a korábban még a BL-helyezésért is harcban lévő Sheffield United az eddig lejátszott három mérkőzése alatt még egy gólt sem tudott lőni.

Ezt a rossz sorozatot kis híján a csapat kapusa, a Manchester Unitedtól kölcsönkapott Dean Henderson szakította meg, aki az 56. percben kézből egy hatalmasat rúgott a labdába, végül az Arsenal kapusának, az argentin Emiliano Martíneznek kellett nagyot nyújtóznia, hogy kiszedje a léc alól a labdát.

A Manchester Unitedba visszakövetelt Dean Henderson kis híján gólt lőtt Forrás: AFP/Oli Scarff

Ezt követően a Sheffield United ismét gólt fejelt, de Paul Tierney játékvezető ezúttal sem adta meg a találatot les miatt, majd a 60. percben egy oldalszabadrúgás után Chris Basham fejelhetett senkitől sem zavartatva, de öt méterről nem találta el a kaput.

Az utolsó fél órában a hazai csapat akarata érvényesült, majd amikor már úgy tűnt, hogy az Arsenal megnyeri a mérkőzést, egy komikus góllal egyenlített a Sheffield United. Egy hatalmas bedobás után az arsenalos Sead Kolasinac akart felszabadítani, de a labdával a csapattársát, Shkodran Mustafit találta telibe, a lecsorgóra érkező David McGoldrick pedig két méterről a kapuba lőtt.

Ez után a Sheffield akár meg is nyerhette volna a meccset, de a 90. percben Martínez fogott egy óriási ziccert, majd egy perccel később egy kontratámadás végén a Real Madridtól kölcsönkapott Dani Ceballos volt jókor jó helyen, és az utolsó pillanatban továbbjuttatta az Arsenalt.

FA-kupa, negyeddöntő:
Sheffield United-Arsenal 1-2 (0-1)