Az újabb kínos pontvesztés után Koeman is kezd lemondani a Barcelona bajnoki címéről

fbl Horizontal
Barcelona's Dutch coach Ronald Koeman attends the Spanish League football match between Barcelona and Real Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on October 24, 2020. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Ronald Koeman, a tabella hatodik helyén álló FC Barcelona vezetőedzője szerint nehéz lesz megnyerniük a spanyol labdarúgó-bajnokságot.

"Ha reálisak vagyunk, a bajnokság megnyerése számunkra nagyon nehéz feladat. Semmi sem lehetetlen, de el kell ismernünk, hogy egyre nagyobb az előnye az Atlético Madridnak, amely nagyon jó formában van, nagyon erősnek tűnik, sok meccset nyer és nem kap sok gólt" - nyilatkozta kedden a holland szakvezető.

A Lionel Messit pihentető katalánok a 16. fordulóban házigazdaként csupán 1-1-es döntetlent játszottak az Eibar csapatával. Ehhez hozzájárult, hogy a dán Martin Braithwaite előbb büntetőt hibázott, majd akciógólját les miatt nem adták meg.

Ronald Koeman szerint nehéz lesz bajnokságot nyerniük Forrás: AFP/Lluis Gene

A hatodik helyezett Barcelona hátránya a tabellán hét pont a listavezető Atlético mögött, amely ráadásul két mérkőzéssel kevesebbet játszott. A katalánokkal legutóbb 2007-ben és 2008-ban fordult elő, hogy egymást követő két idényben lemaradtak a bajnoki címről, de ha Koeman pesszimista jóslata beválik, ez ismét megtörténhet.

"Mindig jó, ha mi szerezzük az első gólt, mert akkor a csapat általában magabiztosabban és könnyebben játszik. Ráadásul most is több mint elegendő lehetőségünk volt arra, hogy többet szerezzünk" - magyarázta Koeman.

Hozzátette, nem tartja igazságosnak a döntetlent, mert az Eibarnak csupán egy helyzete volt, amelyet gólra váltott, de elismerte, hogy ez mostanság túlságosan gyakran történik meg a Barcelonával, mert valamit rosszul csinálnak.

A katalánok keddi ellenfele, az Eibar 16 meccsen 16 pontot szerzett, a legutóbbi kilenc fordulóban csupán egyszer tudott nyerni.