Huszti Szabolcs megfelelő végzettség nélkül lehet a Debrecen vezetőedzője

HUSZTI Szabolcs
Huszti Szabolcs, a DVSC új edzője a bemutatkozó sajtótájékoztatóján
Vágólapra másolva!
Az NB II-ben az első helyen álló Debreceni VSC ezen a héten nevezte ki Toldi Gábort és Huszti Szabolcsot a csapat élére, de utóbbinak nincsenek meg a megfelelő edzői papírjai.

A DVSC kérelemmel fordult a Magyar Labdarúgó Szövetséghez Huszti Szabolcs miatt, neki ugyanis még nincs olyan edzői diplomája, amellyel hivatalosan vezetőedzőként ülhetne le a kispadra a másodosztályban, ám az MLSZ ennek ellenére engedélyt adott neki – írja a Nemzeti Sport a debsport.com cikkére hivatkozva.

Huszti Szabolcs, a DVSC új edzője a bemutatkozó sajtótájékoztatóján Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az NB II-es bajnokságban A- vagy pro licences végzettség kell ahhoz, hogy valaki vezetőedzőként szerepelhessen. Huszti Szabolcs még nem rendelkezik ilyen papírral, Toldi Gábor pro licences edző.

A Debreceni Sportélet megkereste az MLSZ-t Huszti kinevezése kapcsán, ahol elárulták, hogy a szövetség engedélyt adott arra, hogy Huszti átmenetileg vezetőedzőként szerepeljen a bajnoki mérkőzéseken.

„A DVSC kérelemmel fordult az MLSZ-hez, hogy a klub első csapatánál Huszti Szabolcs edzőként dolgozhasson. Az MLSZ figyelemmel a Covid-járvány miatt kialakult helyzetre, a képzési programok felfüggesztésére, az elnökség e témában hozott határozatára, valamint a hatályos regisztrációs kártya szabályzat alapján, a soron következő képzési program felvételi időpontjáig (UEFA B-A tanfolyam, tervezett időpont 2021 ősz) engedélyezi Huszti Szabolcs részére az NB-II-es sportszervezetnél az A-licences előírással érintett beosztás betöltését" – reagált az MLSZ.