Vágólapra másolva!
A Manchester City a 84. és a 90. percben szerzett gólokkal 2-0-ra nyert az Everton ellen az FA-kupa negyeddöntőjében, és bejutott a legjobb négy közé.

A 2021-ben bombaformában futballozó, a Premier League-t utcahosszal vezető Manchester City az Everton otthonában lépett pályára az FA-kupa negyeddöntőjében.

Carlo Ancelotti csapatából összesen 6 játékos hiányzott, köztük két alapember, az angol válogatott Jordan Pickford kapus, valamint a Real Madridtól megvett kolumbiai középpályás, James Rodríguez is. Ennek ellenére az olasz mester kifejezetten erős kezdőt tudott a pályára küldeni.

Pep Guardiola néhány sztárját - köztük Kevin De Bruynét, Sergio Agüerót és Edersont csak a kispadra ültette, de így is kiváló futballistákat állított a kezdőcsapatba.

Az első félidőben egészen döbbenetes módon, 77 százalékban volt a Citynél a labda, de ez inkább meddő fölénynek bizonyult, a kaput csupán egyszer tudta eltalálni a vendégcsapat.

Az Everton csak a labdabirtoklásban játszott alárendelt szerepet, a többi mutatóban ellenfeléhez hasonlóan teljesített a nem túl eseménydús első játékrészben.

A második félidő is az elsőhöz hasonlóan folytatódott, továbbra is dominált a City, és az 59. percben Raheem Sterling révén nagy helyzetbe került. Az angol válogatott szélső a 16-os előteréből vállalkozott lövésre, de Joao Virginia kapus bravúrral ütötte szögletre a kísérletet.

Pár perrcel később Phil Foden találhatott volna be egy szép labdaátvételt követően, de lövése a jobb kapufa mellett suhant el. Érett a vendégek vezető gólja.

A hajrában igyekezett fokozni a nyomást a City, de az utolsó passzok és a befejezések pontatlanok voltak, és az Everton is szervezetten védekezett.

A 84. percben aztán megtört a jég, és megszerezte a vezetést Guardiola csapata.

Phil Foden lövése a keresztlécet találta el, de a kipattanóra lecsapott a jól helyezkedő Ilkay Gündögan, és előrevetődve a kapuba fejelt.

A 90. percben aztán végleg eldöntötte a továbbjutást a Manchester City, két cserejátékosa hozta össze az újabb gólt.

Rodri első labdaérintéséből kiváló ütemben ugratta ki De Bruynét, aki értékesítette a ziccert.

A Manchester City a játék képe alapján megérdemelten jutott be az FA-kupa elődöntőjébe, és az összes sorozatban, amelyben részt vesz, versenyben van a végső győzelemért.

De Bruyne (jobbra) gólja végleg eldöntötte a továbbjutást Forrás: AFP/Paul Ellis

FA-kupa, negyeddöntő:
Everton-Manchester City 0-2 (0-0)
korábban játszották:
Bournemouth-Southampton 0-3 (0-2)
vasárnap játsszák:
Chelsea-Sheffield United 14.30
Leicester City-Manchester United 18.00