Vágólapra másolva!
Lovrencsics Gergő válogatott labdarúgó a horvát HNK Hajduk Split csapatához igazolt.

A klub honlapjának hétfői beszámolója szerint a 32 éves jobbhátvéd szerződése két évre szól, és mivel idén nyáron lejárt a megállapodása a Ferencvárosnál, a horvátok ingyen szerezték meg a játékjogát.

Mivel Lovrencsics szerepelt a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon a magyar válogatottban, csak vasárnap kell csatlakoznia új csapatához.

Lovrencsics Gergő (középen) megtalálta az új kihívást Fotó: Csudai Sándor - Origo

A futballista Budafokon kezdte pályafutását, majd Pécsen, Pápán, és a lengyel Lech Poznanban játszott, mielőtt az FTC-hez igazolt, amelynek a legutóbbi három évben csapatkapitánya volt. Pályafutása során csaknem négyszáz hivatalos mérkőzésen 43 gólt szerzett. A válogatottban 44 alkalommal lépett pályára.

Mindaugas Nikolicius, a HNK Hajduk sportigazgatója úgy fogalmazott:

Lovrencsics taktikailag érett, technikás játékos, nagyon jó fizikális és mentális tulajdonságokkal, ráadásul jobbhátvéd létére vérében van a támadófutball.

"Örülök, hogy a Hajdukba igazolhattam, mert tudom, hogy ez a legkomolyabb hagyományokkal rendelkező klub Horvátországban. Könnyű volt meghoznom ezt a döntést, amikor kiderült, hogy egyeznek a céljaink" – nyilatkozta Lovrencsics.

A nagy múltú horvát klubnak a közelmúltban két magyar játékosa is volt Gyurcsó Ádám és Futács Márkó személyében.