Vágólapra másolva!
Az olasz élvonalbeli Juventus régi-új vezetőedzője, Massimiliano Allegri kedden mutatkozott be a torinói együttesnél, és rögtön kizárta annak a lehetőségét, hogy az ő irányítása alatt valaha is csapatkapitány lehessen az Európa-bajnok Leonardo Bonucci.

Massimiliano Allegri visszatért korábbi sikereinek helyszínére, ugyanis a Juventusnál töltött öt szezonjában korábban öt bajnoki címet gyűjtött. Az 53 éves olasz szakember már meg is kezdte a munkát új csapatánál, és rögtön le is fektetett pár alapszabályt, kezdve azzal, hogy nála mi alapján érdemli ki valaki a csapatkapitányi szalagot.

Leonardo Bonucci nem lesz csapatkapitány a Juventusnál Allegri irányítása alatt Forrás: NurPhoto via AFP/Massimiliano Ferraro/NurPhoto/Massimiliano Ferraro

Nos, úgy tűnik Allegri nem bocsájtotta meg Bonuccinak, hogy hét szezon után, 2017-ben a rivális AC Milanhoz szerződött, igaz a rutinos hátvéd egy idényt követően visszatért a Juvéhoz. Giorgio Chiellini sérülése miatt Bonucci az elmúlt szezon nagy részében viselhette a csapatkapitányi karszalagot, azonban úgy fest Allegri irányítása alatt erre nem lesz több lehetősége, ugyanis a kapitányt és helyettesét az alapján választja ki a tréner, hogy mennyi ideje van a klubnál.

"A Juventusnál szerzett tapasztalatait tekintve Dybala lehet a helyettes, mert Bonucci elhagyta a klubot, igaz visszatért, de így megszakadt a folyamatosság és a nulláról kellett indulnia. Szóval, Chiellini számít a legtapasztaltabbnak, őt pedig Dybala követi. Sokat várok Dybalától, már beszéltem vele és ő is nagyon motivált"- mondta Allegri a Football Italia beszámolója szerint.

- mondta a szerdai sajtótéjákoztatón Allegri.

Chiellini 2005-ben lett a Juventus játékosa. Bonucci 2010-ben csatlakozott a torinóiakhoz, de hét év után egy szezonra az AC Milanhoz igazolt. Így előzhette meg őt a rangsorban Paulo Dybala, aki 2015 óta erősíti a Juventust.

Allegri sorozatban öt bajnoki címet és négy Olasz Kupát nyert a Juventussal, valamint 2015-ben és 2017-ben is Bajnokok Ligája döntőjébe vezette az olasz együttest.