Vágólapra másolva!
A mexikói Raúl Jimenez 2020 novemberében fejelt össze egy Arsenal elleni meccsen a brazil David Luizzal. A Wolverhampton csatára már a pályán oxigént kapott, majd rögtön kórházba szállították, ahol koponyaműtéten esett át.

A 30 éves játékos kilenc hónap után térhetett vissza a pályára, és elmondta, mivel járt a felépülése.

„Az első pillanattól kezdve elmondták az orvosok, mik lehetnek a következmények. Folyamatosan azt mondták, csoda, hogy itt lehetek. A csont eltörött a fejemben, egy kis darab pedig vérzést okozott az agyamban, ezért volt szükség a gyors műtétre" – mondta Jimenez, aki a felkészülést már végigcsinálta a csapattal, barátságos meccsen pedig már gólt is szerzett.

„Végig úgy fogtam fel, mint egy térdsérülést, biztos voltam benne, hogy visszatérek. Soha nem gondoltam arra, hogy befejezem, hogy nem térhetek vissza."

Raúl Jimenez a Betis elleni felkészülési meccsen Forrás: NurPhoto via AFP/DAX Images/NurPhoto/Dax Images

A Premier League-ben korábban is voltak hasonló sérülések, Michael Keane fel tudott épülni, de Ryan Masonnek vissza kellett vonulnia egy hasonló érülést követően, Petr Cech pedig pályafutása végéig védőfelszerelésben focizott.

„Beszéltem Petr Cech-vel, többször is írt nekem. Amikor Londonban voltunk, meg is látogatott, hozott egy sisakot, amit ő is hordott, hátha tudunk kezdeni vele valamit. Én is kaptam egy védőeszközt, de ha rajtam múlik, idővel szeretném elhagyni. Az orvosok szerint egyelőre viselnem kell, mert egy újabb hasonló sérülés sokkal veszélyesebb lehet a számomra" – mondta Jimenez, akinek több Leicester-játékos is gratulált hétvégén a visszatéréshez és alig várja, hogy a Tottenham ellen már hazai pályán, saját szurkolói előtt szerepelhessen.