Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Egészen döbbenetes futballhétvégén vagyunk túl

Horizontal
Real Madrid's French forward Karim Benzema reacts during the Spanish League football match between RCD Espanyol and Real Madrid CF at the RCDE Stadium in Cornella de Llobregat on October 3, 2021. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Ha valaki pénteken azt mondja, hogy ezen a hétvégén sem a Barcelona, sem a Real Madrid, sem a PSG, sem pedig a Bayern München nem nyer mérkőzést, szinte biztosan kinevetik. Pedig a helyzet az, hogy a négy óriásklub egyike sem tudott győzni hazája bajnokságában.

Önmagában mind a négy eredmény a meglepetések kategóriájába sorolható, ha mégis sorrendet kellene felállítani, akkor a Bayern München hazai pályán elszenvedett veresége lenne az első, mert

az Eintracht Frankfurt úgy érkezett a müncheni összecsapásra, hogy eddig nem tudott meccset nyerni a német első osztályban - 5 döntetlen mellett egy veresége volt a frankfurti csapatnak.

A Bayern Münchennek meg 5 győzelem mellett 1 döntetlenje. Nos, ezek után a müncheni stadionban a Frankfurt 2-1-re nyerte meg a két csapat találkozóját, úgy, hogy a Bayern Goretzka góljával a 29. percben még vezetett.

A második helyre a Rennes-PSG összecsapás kívánkozik. A párizsi csapat - amelyben Messi, Neymar és Mbappé is kezdőként lépett pályára, a Rennes otthonában kapott ki 2-0-ra. A PSG eddig mind a nyolc bajnokiját megnyerte, ez volt az első veresége. Nagy előnnyel vezetik a bajnokságot,

de ez a blama sokáig emlékezetes marad számukra.

Azt sem gondolták sokan, hogy a Real Madrid a kisebbik barcelonai csapat, az Espanyol otthonában szenved 2-1-es vereséget. Ezzel a spanyol csapat vesszőfutása tovább folytatódott, elég csak arra gondolni, hogy a hét közepén a moldáviai Sheriff együttese 2-1-re verte őket hazai pályán a Bajnokok Ligájában. A Real ezzel a vereségével is megtartotta az első helyét a tabellán, de a második helyezett Atlético Madrid pontszámban beérte a királyi csapatot. Ami pedig a Barcelonát illeti: ők jelenleg a 9. helyen állnak a táblázaton.

Szombaton az Atlético Madrid verte őket 2-0-ra, hétközben a Benficától kaptak egy hármast a BL-ben, a heti termés 0-5, egészen elképesztő.

Az NB I-ben is

A magyar bajnokságban az Újpest-Gyirmót (1-3) meccs volt az, amely a legnagyobb vihart kavarta. Az újpesti csapat újabb vereségével utolsó a tabellán. A meccs után a lila-fehér klub szurkolói levetették a mezt az újpesti játékosokkal.

Hogy mikor volt legutóbb olyan hétvége, amelyen ez a négy csapat vereséget szenvedett bajnoki mérkőzésen, azt nem tudom, de majd a mindenhez értő statisztikusok egyszer csak közzéteszik. Ha így lesz, akkor mi is megírjuk.

Mindent egy helyen az Eb-ről