A Bayernél abban bíznak, hogy Lewandowski kapja az Aranylabdát

Robert LEwandowski
Bayern Munich's Polish forward Robert Lewandowski reacts during the German first division Bundesliga football match FC Bayern Munich v Arminia Bielefeld in Munich, southern Germany, on November 27, 2021. (Photo by Christof STACHE / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
Újabb elismerésben reménykedik Robert Lewandowski, a Bayern München lengyel csatára, akit 2020 legjobbjának választottak a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél. Edzője, Julian Nagelsmann szerint ő érdemelné meg a legjobban az Aranylabdát, amelynek győztesét hétfőn hirdetik ki Párizsban.

- mondta játékosáról a tréner. - Azon túl, hogy rendkívül góléhes, hihetetlen a hozzáállása ehhez a sportághoz."

Nagelsmann szerint Lewandowskinál jobban senki sem érdemelné meg az Aranylabdát Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Peter Kneffel

Lewandowski csapattársa, Thomas Müller is úgy véli, hogy csak egyvalaki nyerheti idén a díjat.

"Lewynek kell kapnia, ez egyértelmű. Abszolút kiérdemelte"

- fogalmazott a játékos.

A 33 éves lengyel támadó az előző szezonban 41 találattal megjavította a legendás Gerd Müller megdönthetetlennek tartott rekordját a Bundesligában, a jelenlegi idényben pedig 20 tétmeccsen már 25 gólján jár. Az Ajaxot erősítő Sébastien Hallerrel együtt vezeti a Bajnokok Ligája góllövőlistáját.

Lewandowski elképesztő mennyiségben termeli a gólokat Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Peter Kneffel

A France Football tavaly - a pandémia miatt - nem osztotta ki az Aranylabdát, amelyet azt megelőzően 1956 óta minden évben átadtak. A rekorder az FC Barcelonától a Paris Saint-Germainhez igazolt argentin sztár, Lionel Messi, aki hat alkalommal érdemelte ki a díjat.