Vágólapra másolva!
A francia sportújságíró, a Paris Saint-Germain ügyeiben jól értesült Hadrien Grenier a közösségi oldalán osztotta meg a hírt, hogy a párizsi klub vezetősége közölte Mauricio Pochettino vezetőedzővel, hogy a szezon végén távoznia kell a PSG-től.

A párizsi csapat ugyan 10 pont előnnyel vezeti a bajnokságot, de Francia Kupából kiesett és a csapat játéka sem olyan domináns, mint az elmúlt években.

Nem mellesleg a nyáron megszerzett Lionel Messi is szenved Párizsban, amit sokan Pochettino számlájára írnak, mert fél év alatt sem tudta beépíteni a csaopatba a hétszeres aranylabdást, aki 12 meccsen még csak egy gólt lőtt a francia bajnokságban.

Nyártól már Pochettino és Mbappé sem lesz Párizsban Forrás: AFP/Franck Fife

A L'Équipe decemberben Messi környezetére hivatkozva arról írt, hogy a 34 esztendős támadó úgy érzi, Pochettino nem képes kihozni a maximumot a sztárokkal tűzdelt PSG-ből. Nem mellesleg egy puha kezű edző, aki taktikailag sem elég felkészült.

Grenier úgy tudja, hogy PSG már decemberben ki akart rúgni Pochettinót, de nem találta a piacon megfelelő edzőt, így az argentin szakember a szezon végéig biztos, hogy marad. A párizsi vezető Zinédine Zidane-t akarták a csapat élére, de a Real Madriddal három BL-trófeát nyerő edző nem akarta átvenni a csapatot, mert nem tetszik neki a klub felépítése a játékoskeretet sem érzi ideálisnak.