Stadiont nevezhetnek el Törőcsik Andrásról

Törőcsik András
Budapest, 1984. október 27. Törőcsik András (b, Újpesti Dózsa) kapura lő Rubold Péter (j, Ferencváros) mellől az Újpesti Dózsa-Ferencváros NB I-es labdarúgó-mérkőzésen a Népstadionban (2002-től Puskás Ferenc Stadion). A végeredmény 2:0. MTI Fotó: Németh Ferenc
Vágólapra másolva!
A Sportrádió Sportkör című műsorában a Nemzeti Sport vezető szerkesztője, L. Pap István felvetette annak az ötletét, hogy a BVSC-Zugló labdarúgócsapatának stadionját nevezzék el Törőcsik Andrásról.

Múlt hét szombaton, 67 éves korában halt meg a legendás magyar csatár, Törőcsik András. A Sportrádió Sportkör című műsora a július 15-ei adásában megemlékezett az Újpesti Dózsa egykori 45-szörös válogatott futballistájáról, aki annak idején a BVSC-ben kezdte pályafutását.

A műsorban Lantos Gábor műsorvezető Ballai Attilával, a KESMA sportfőigazgatójával, Szöllősi Györggyel, a Nemzeti Sport főszerkesztőjével és L. Pap Istvánnal, a lap vezető szerkesztőjével beszélgetett Törőcsik életéről és pályafutásáról.

Lantos Gábor az adás végén feltett egy kérdést, hogy vajon hogyan állítanak majd emléket a magyar futball egyik korszakos alakjának, lesz-e valakinek arra bátorsága, ereje, hogy kitaláljon valami olyat, ami az idők végezetéig megőrzi Törőcsik emlékét.

vettette fel L. Pap István.

Törőcsik András a magyar futball korszakos alakja volt Forrás: MTI/Németh Ferenc

Szöllősi György és Lantos Gábor hozzátette, a Nemzeti Sport és a Sportrádió is igyekszik felkarolni a kezdeményezést.

"Én is felkaptam rá a fejem, és ez ilyen szempontból tényleg történelmi pillanat, ezt érdemes felkarolni, mert az utóbbi időben újra életre kelt a BVSC, és méltó lenne a környezet is" - jegyezte meg Szöllősi György.

Törőcsik Andrástól augusztus 8-án 14 órakor vesznek végső búcsút az újpesti Megyeri temetőben.

Forrás