Neymar a vasárnapi két góljával megelőzte Cristiano Ronaldót

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Brazilian defender Marquinhos (L) and Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar hold the winners cup after their 4-0 win in the French Champions' Trophy (Trophee des Champions) final football match, Paris Saint-Germain versus FC Nantes, in the at the Bloomfield Stadium, in Tel Aviv on July 31, 2022. - Paris Saint-Germain (PSG) beat Nantes 4-0 to clinch the trophy. (Photo by Jack Guez / AFP)
Vágólapra másolva!
Neymar a vasárnapi Francia Szuperkupa-mérkőzésen a Nantes-nak lőtt két góljával megelőzte Cristiano Ronaldót a kupadöntőkben szerzett gólok számát tekintve.

Neymarnak a vasárnapi volt karrierje 35. fináléja, és 20., illetve a 21. gólját szerezte ezeken, utóbbival megelőzve az ötszörös aranylabdás portugált, aki szintén 35 kupadöntőben szerezte a maga 20 gólját.

Neymar még a Santos játékosaként kezdte a gólgyártást, a brazil csapatban hat döntőben összesen tíz gólt szerzett. Öt döntőben öt gólt szerzett a Barcelona játékosaként (köztük egyet a 2015-ös BL-döntőben a Juventus ellen), mostani csapatában, a Paris Saint-Germainben pedig négy meccsen öt gólnál jár. A 21. találatot a brazil válogatottban jegyezte a 2013-as Konföderációs-kupa döntőjében Spanyolország ellen, írja a Globo című brazil lap, amelyik nem felejti el felhívni a figyelmet a tényre, hogy Neymar hét évvel fiatalabb, mint Ronaldo, azaz még jócskán lőhet gólokat kupadöntőkben, miközben a portugálnak erre egyre kevesebb az esélye.

Így értelemszerűen arra is, hogy beérje a vonatkozó listát toronymagasan vezető, a vasárnapi, 46. kupadöntőjén a 32. gólját szerző Lionel Messit.