Vágólapra másolva!
Sergio Busquets elárulta, hogy mindig is szeretett volna az Egyesült Államokban játszani, ez a célja pedig akár már nyáron megvalósulhat, ugyanis a szezon végén lejár a jelenlegi szerződése.

A jelenleg a világbajnokságon szereplő Busquets a szerződésének utolsó hónapjaihoz közeledve már azon gondolkodhat, hogy hol fogja folytatni a karrierjét, a 34 éves játékos pedig a spanyolok katari táborában elmondta, hogy szívesen játszana az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS). A középpályás Miamit jelölte meg potenciális úticélként, és kifejtette, hogy februárig mindenképpen szeretne valamilyen szerződést aláírni.

de egyelőre nem jutottam semmilyen megállapodásra egyetlen klubbal sem. Sem az Egyesült Államokban, sem máshol. A Barcelona lesz az első, aki megtudja, ha meghoztam a döntést."

Sergio Busquets-et Costa Rica ellen lecserélték, Németország ellen azonban végigjátszotta a találkozót Forrás: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Busquets azután csatlakozhatna az amerikai csapathoz, hogy a sajtóhírek szerint a korábbi csapattársa, Lionel Messi is Floridába igazolhat. A Phil Neville által irányított, David Beckham kezében lévő klub ráadásul a hírek szerint Cesc Fabregas és Luis Suárez megszerzésében is érdekelt, akik Busquets és Messi mellett szintén szerepeltek a katalán együttesben.

Az előző évtizedben a topligákban a legtöbb passzkísérlettel (23 014) rendelkező Busquets valószínűleg a világbajnokság után fog csak dönteni a jövőjéről, a katari torna ugyanis várhatóan az utolsó vb a pályafutásában és minden esélye megvan arra, hogy 2010 után ismét felemelhesse a trófeát a döntő után.

Forrás

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!