Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Vicc a spanyol focibajnokságban: eltiltottak egy visszavonult focistát

Valencia CF v FC Barcelona - LaLiga Santander Valencia CF v FC Barcelona NurPhoto Soccer LaLiga Santander LaLiga Santander match Robert Lewandowski FC Barcelona first goal Gerard Pique Mestalla stadium Valencia CF side teammate Horizontal SPORT PHOTO
Robert Lewandowski (R) of FC Barcelona celebrates after scoring their side's first goal with his teammate Gerard Pique during the LaLiga Santander match between Valencia CF and FC Barcelona at Mestalla stadium, October 29, 2022, Valencia, Spain. (Photo by David Aliaga/NurPhoto) (Photo by David Aliaga / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Robert Lewandowskit három, Gerard Piquét négy bajnoki mérkőzésre tiltotta el fegyelmezetlenség miatt a Spanyol Labdarúgó Szövetség illetékes testülete. Utóbbiban az az érdekes, hogy Piqué már visszavonult.

Az októberi Aranylabda-gálán Gerd Müller-díjjal jutalmazott lengyel csatár az Osasuna elleni, november 8-i összecsapáson a 11. percben sárga lapos figyelmeztetésben részesült mezhúzásért, majd húsz perccel később már mehetett az öltözőbe, miután letarolta David Garciát. Amikor lement a pályáról, mutatóujját az orrához emelte, és szippantó mozdulatot tett, majd a bíróra mutatott, a szövetség szerint arra utalva, hogy Gil Manzano kábítószeres befolyás alatt áll. Ezt később a pályát elhagyva megismételte. A találkozó jegyzőkönyvében a játékvezető utóbb "a bírói döntés megkérdőjelezésének" nevezte a gesztust. Lewandowski egymeccses eltiltást a kiállításért kapott, a további büntetést pedig a tiszteletlen viselkedéséért szabták ki rá.

Robert Lewandowski és Gerard Piqué is piros lapot kapott Forrás: NurPhoto via AFP/David Aliaga/NurPhoto/David Aliaga

A katalánok által 2-1-re megnyert összecsapás szünetében a cserék közé jelölt Gerard Piqué hevesen reklamált Manzanónál, így ő is piros lapot kapott.

"Te vagy az a bíró, aki a leginkább hülyének néz minket!" - kiabálta több trágárság kíséretében a 35 éves világ- és Európa-bajnok, sőt, a bíró szerint trágárul szidta az édesanyját is.

Az ő büntetése - melyet fenyegető fellépésért és sértegetésekért kapott - elvi jelentőségű, mivel visszavonult, már a pamplonai mérkőzés előtt, az Almería elleni, november 5-i összecsapáson elköszönt a Camp Nou közönségétől.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

Mindent egy helyen az Eb-ről