Vágólapra másolva!
A magyar csapatok folytatták a szereplésüket az EMF Bajnokok Ligájában a montenegrói Herceg Noviban. A csoportkör 2. fordulójában a budapesti Todor PET BAU TEAM Kft. megszerezte az első pontjait, miután 3-2-re legyőzte az albán ATS együttesét, míg a ceglédberceli SZPDCSE a lengyel EXC ellen is döntetlent játszott (1-1), így jelenleg két pontja van.

A Todor szokatlan időpontban, csütörtök

este 23 órakor lépett pályára az albán ATS ellen, elég csípős hidegben, mivel délutánra megérkezett az eső is Herceg Noviba.

A találkozó kiválóan kezdődött a magyar csapat szempontjából, Csoszánszki Dávid szerzett vezetést, majd Mezőfalvi Lóránd duplázta meg az előnyt. Azonban még az első félidőben két hibát kihasználva a semmiből egyenlített az ellenfél, így 2-2-s döntetlennel mentek a csapatok a szünetre.

A második játékrészben nagyon jól működött a Todor védekezése, a helyzetek is megvoltak a magyar oldalon, de sokáig úgy nézett ki, hogy meg kell elégedni a döntetlennel.

A meccs végén azonban érkezett Bihari Dávid, aki egy gyönyörű szabadrúgásgóllal eldöntötte a három pont sorsát. A Todor így két mérkőzés után egy vereséget és egy győzelmet szerzett.

"A kétgólos előny birtokában hibákat követtünk el. A pontrúgásokra védekezésben jobban oda kell figyelnünk a jövőben. A csapat erejét mutatja, hogy hiába egyenlített az ellenfél,

- árulta el Csoszánszki Dávid, a Todor válogatott játékosa.

A Todor legyőzte az albán ellenfelét Forrás: Vuk Ilic Photography/Vuk Ilic

Az SZPCDSE a lengyel EXC ellen az első tíz percben kiválóan játszott, ennek eredményeképpen

Zámbó Tibor találatával meg is szerezte a vezetést. A játék képe alapján akár többgólos előnybe is kerülhetett volna az első játékrészben,

de végül maradt az egygólos magyar előny.

A második játékrészben az SZPCDSE visszaállt, a lengyel csapat irányította a meccset, és egyenlítenie is sikerült. A folytatásban mindkét oldalon adódtak jó lehetőségek a gólszerzésre, de egyik csapat sem tudta eldönteni a találkozót, így

maradt az 1-1-s döntetlen. A ceglédberceli csapat így két meccs után két pontot szerzett a csoportjában.

Az SZPCDSE két meccs után két pontot szerzett Forrás: Hegedűs Gábor

Az első tíz percet követően feljavultak, és jöttek nekik a helyzetek. Mi hoztuk fel őket. Az izraeliek ellen kell a három pont. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, egyértelműen a legerősebb csapat a csoportban. De nincs más lehetőség, nyerni kell" - mondta Kovács Martin, az SZPCDSE kapusa.

EMF, Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló
D csoport
SZPCDSE-EXC (lengyel) 1-1 (1-0)
A magyar csapat gólszerzője: Zámbó Tibor
E csoport
Todor PET BAU TEAM Kft.- ATS (albán) 3-2 (2-2)
A magyar csapat gólszerzői: Csoszánszki Dávid, Mezőfalvi Lóránd, Bihari Dávid