A belga szövetségi kapitány bevallotta: már az utolsó meccs előtt otthagyta a csapatot

fbl Horizontal
Belgium's Spanish coach #00 Roberto Martinez reacts during the Qatar 2022 World Cup Group F football match between Croatia and Belgium at the Ahmad Bin Ali Stadium in Al-Rayyan, west of Doha on December 1, 2022. (Photo by JACK GUEZ / AFP)
Vágólapra másolva!
Roberto Martinez elárulta, hogy a csapata tisztában volt azzal, hogy lemond a szövetségi kapitányi posztról a katari labdarúgó-világbajnokság után.

A 49 éves spanyol szakember 2016 óta irányította az oroszországi vb-n bronzérmes válogatottat, amely a decemberi tornán a Kanada elleni győzelmet követően Marokkótól kikapott, majd Horvátország ellen döntetlent játszott, így az akkori világranglista 2. helyezettje nem jutott be a nyolcaddöntőbe.

Martínez egy interjúban elárulta, hogy noha a sajtóban a kiesés után jelentette be a távozását, a csapatnak már a Marokkó elleni meccs után elárulta a döntését.

Roberto Martínez már a horvátok elleni meccs előtt közölte a csapatával, hogy a katari vb után távozik Forrás: AFP/Jack Guez

„Nagyon nehéz volt teljesen elfogadni azt, hogy abbahagyom. Soha nem csináltam még ilyet, és remélem, soha többé nem is kell megtennem, ugyanis emiatt

– mondta Martínez.

Nem volt zökkenőmentes a csapaton belüli hangulat a vb alatt, Jan Vertonghen és Kevin de Bruyne között például szóváltás alakult ki, miután a Manchester City játékosa túl idősnek állította be a csapatát. A spanyol szakember azonban tagadta azokat a híreket, miszerint az öltözőn belüli hangulat annyira rossz volt a csapatánál, hogy az befolyásolta volna a teljesítményt.

„Nem igaz, hogy nem törődtek egymással. Nagyra becsülöm azt az emléket, hogy

Ez a személyiségüket is jól kifejezte" – nyilatkozta Martínez.

Forrás