Döntött a spanyol liga a Barcelona kizárásáról

Javier Tebas
(FILES) In this file photo taken on March 23, 2017 Javier Tebas, president of La Liga speaks during the official launch of Spanish Football League La Liga office in Singapore. - Javier Tebas, the president of Spain's La Liga, said November 15, 2018 he wants UEFA to kick Paris Saint-Germain out of the Champions League for breaking Financial Fair Play regulations.Tebas said PSG should be expelled for at least "one year" after recent leaked documents implicated the French champions in violating financial rules. (Photo by ROSLAN RAHMAN / AFP)
Vágólapra másolva!
A La Liga elnöke elárulta, milyen büntetésre számíthat a korrupcióval vádolt katalán focicsapat, és mi az, amitől biztosan nem kell tartania a szurkolóknak.

Ahogy arról beszámoltunk, a Barcelona 2016 és 2018 között összesen 1,4 millió eurót utalt a spanyol játékvezetői bizottság korábbi alelnöke, José María Enríquez Negreira DASNIL 95 SL nevű cégének. Ezért cserébe Negreira jelentést készített a Barcelona meccseit vezető bírókról és a játékvezetők nem hoztak vitatott döntéseket a csapat kárára.

A Spanyol Királyi Labdarúgó-szövetség (RFEF) csütörtökön megkezdte az ügy vizsgálatát. Azt azonban a La Liga elnöke, Javier Tebas közölte, hogy

a csapatot biztosan nem fogják kizárással vagy pontlevonással sújtani, ugyanis a Spanyolországban hatályos elévülési törvények csak a három éven belül elkövetett szabálysértéseket szankcionálják.

„Nyilvánvaló, hogy 2018-ban és a korábbi években is kudarcot vallottak a szabályok, amelyek az összeférhetetlenséget figyelik, mind a Barcelona, mind a játékvezetői bizottság esetében.

nyilatkozta Tebas, aki kiemelte, hogy figyelemmel kísérik a nyomozást, mely korrupciós vádak miatt elindulhat a Barcelona ellen.

Forrás