Trükközött a fizetésekkel a Barcelona, súlyos árat fizet érte

FOOTBALL - UEFA CHAMPIONS LEAGUE - FC BARCELONA v FC INTERNAZIONALE 2019 CHAMPIONS FC BARCELONA FC BARCELONE INTER INTERNAZIONALE league MILAN PHASE DE POULE Soccer Horizontal FOOT FOOTBALL SPORT UEFA
The FC Barcelona logo is seen prior to the UEFA Champions League, Group B football match between FC Barcelona and FC Internazionale on October 24, 2018 at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain - Photo Manuel Blondeau / AOP Press / DPPI (Photo by MANUEL BLONDEAU / AOP PRESS / DPPI via AFP)
Vágólapra másolva!
Súlyos, 15 millió eurós bütetést kell befizetnie a spanyol sztárklub FC Barcelonának a spanyol adóhatóságnál, miután trükközni próbáltak a fizetésekkel.

Az El Confidencial című spanyol lap információi szerint az adóhatóság szabálytalan kifizetések és könyvelési ügyeskedések miatt büntette meg a Barcát, amelyiknek egészen pontosan 15,7 millió eurót kell befizetnie.

Az adóhatóság vizsgálata során arra az eredményre jutott, hogy a klub a lízingelt Audik használatával, illetve ingyenes repülőjegyekkel fizetett játékosoknak és stábtagoknak. Ezen felül azt is megállapították, hogy szabálytalanul könyvelték le az Arda Turan és Alex Song eladása után befolyt pénzeket.

Az FC Barcelonának az elmúlt hónapokban többször is akadt dolga az adóhatósággal, ami nem véletlen, hiszen a katalán óriásklub súlyos anyagi nehézségekkel küzd.