Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

"Nős vagyok, de őt imádom": megszólalt Guardiola a Barcelonához igazoló sztárfocistáról - videó

Manchester City FC v FC Internazionale - UEFA Champions League: Final Soccer Istanbul FC Internazionale Manchester City FC UCL Ataturk Olympic Stadium Final Game Union of European Football Associations Pep Guardiola Manchester City ?lkay Gundogan Kevin De
Pep Guardiola manager of Manchester City hugs ?lkay Gundogan of Manchester City and Kevin De Bruyne of Manchester City to celebrate at the end of the UEFA Champions League final match between Manchester City FC and FC Internazionale at Ataturk Olympic Stadium, Istanbul, Turkey on June 10, 2023. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester City játékosaként idén történelmi triplázást elérő Ilkay Gündogan a Barcelonába igazolt. Az angol csapat edzője, Pep Guardiola nem örült az átigazolásnak, és egy interjúban elmondta, mit gondol a német válogatott futballistáról.

Az FC Barcelona hétfőn hivatalosan bejelentette, hogy ingyen leigazolta Ilkay Gündogant a Manchester City-től. A német válogatott középpályás idén is kulcsembere volt Pep Guardiola csapatának, amely történelmi triplázást hajtott végre, ugyanis a 2022/2023-as szezonban fennállása során először megnyerte a Bajnokok Ligáját, emellett pedig az FA-kupában és a Premier League-ben is az élen végzett.

A katalán edző nem sokkal a BL-döntő után egy interjúban beszélt Gündoganról - ekkor már szinte biztosnak tűnt, hogy a 32 éves futballista a szerződése lejártával a Barcelonában folytatja pályafutását.

Támadó középpályásként gólokat lő és gólpasszokat ad, illetve mélyebben is tud játszani. Nagyon intelligens, mindig tudja, hová kell helyezkednie a pályán" - mondta Guardiola, akitől ezt követően megkérdezték, hogy szeretné-e, ha Gündogan maradna a City játékosa.

"Imádom őt, oda vagyok érte. Nős vagyok, de őt imádom" -

felelte nagy mosoly közepette a katalán tréner.

Gündogan kettő plusz egy éves szerződést kötött a Barcelonával, a kivásárlási ára 400 millió euró.

Mindent egy helyen az Eb-ről