Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott 3-1-re kikapott Svájctól a németországi Európa-bajnokság csoportkörében, de Marco Rossi együttesének még minden esélye megvan a továbbjutásra. Mutatjuk, hogyan vélekedtek a mérkőzésről a nemzetközi sajtóban.

A német Bild a mérkőzésról szóló összefoglalójában kiemelte, hogy a svájci együttessel kapcsolatban a döcögős selejtező nyomán sok kérdés vetődött fel, és ezek csak gyarapodtak, amikor kiderült, milyen összeállításban lép pályára a csapat a magyarok elleni Eb-meccsen.

"Az első félidőben egyértelműen Svájc volt a jobb a védekezésben különösen gyengén teljesítő Magyarországgal szemben, így a kétgólos előny a szünetben több mint megérdemelt volt" - idézte az MTI a német lapot, amely hozzátette, a térfélcsere után valamelyest feljavult a magyarok játéka, de Murat Yakin svájci szövetségi kapitány a hajrára pályára küldte Breel Embolót, aki megszerezte a biztos győzelmet érő gólt a svájciaknak.

A Die Welt arról írt, hogy az első félidőben sokkal jobban és nagy fölényben futballozó Svájcnak a második játékrészben "szerencsére is szüksége volt" a győzelemhez. 

Az újság megérdemeltnek nevezte a svájciak győzelmét, a magyar válogatottról pedig azt írta, "csalódást keltő" volt a játéka. A lap idézte Granit Xhakát, Svájc csapatkapitányát, aki a meccs után úgy fogalmazott, "brutálisan fontos volt" győzelemmel kezdeniük az Európa-bajnokságot.

Magyarország - Svájc, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, csoportkör, A csoport, RheinEnergieStadion, Köln, euro2024magyarok, 2024.06.15.
A magyar válogatott a második félidőben jobban játszott Svájc ellen
Fotó: Mirkó István - Magyar Nemzet

A Die Zeit a találkozóról írt összefoglalójában egyértelműnek nevezte a svájciak sikerét, kiemelve, hogy Murat Yakin játékosai magabiztosan kezdték az összecsapást és az első pillanattól kezdve fölényben futballoztak.

A Süddeutsche Zeitung szerint kiderült, hogy melyik csapat lesz a házigazda Németország legerősebb ellenfele az A csoportban. 

A lap úgy fogalmazott, Svájc "váratlanul fölényes" győzelmet aratott Magyarország felett, ebben pedig kulcsszerepe volt Murat Yakin szövetségi kapitány meglepő húzásainak a kezdőcsapatot illetően, valamint a cseréknél. A cikkben kiemelték Michel Aebischer kulcsszerepét, a csatár ugyanis góllal és gólpasszal vette ki a részét a 3-1-es sikerből.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung "Svájc senki elől nem futamodik meg" címmel közölt terjedelmes beszámolót a mérkőzésről, és arról írt, hogy a magyarok elleni találkozón mutatott stabil teljesítmény nyomán a svájciak nagy valószínűséggel ott lesznek a nyolcaddöntőben. Az újság "imponálónak" nevezte Svájc győzelmét, és hangsúlyozta, Kwadwo Duah, valamint a hosszú sérülése után visszatérő Embolo megtalálta a góllövő cipőt, és még azokat is meglepte teljesítményével, akik jól ismerik az együttest.

Tökéletesen kezdett a válogatottunk" -

számolt be az eseményről az egyik legismertebb svájci sportlap, az RTS, amely kiemelte, ezzel a győzelemmel a svájci csapat hatalmas lépést tett a nyolcaddöntők felé - írta a Mandiner.

Magyarország - Svájc, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, csoportkör, A csoport, RheinEnergieStadion, Köln, euro2024magyarok, 2024.06.15.
Szoboszlai Dominikék vereséggel kezdtek, de még továbbjuthatnak a csoportjukból
Fotó: Mirkó István - Magyar Nemzet

A megalázott Skóciának hatalmas hegyet kell megmásznia, miután Svájc stílusos győzelmet aratott" - 

írta a Scottish Sun. A skót portál szerint a magyar válogatott kissé magabiztosan érkezett erre a találkozóra, viszont a mérkőzés után egyre távolabb került a továbbjutástól.

Az A csoportot az első forduló után a németek vezetik a hozzájuk hasonlóan hárompontos, de rosszabb gólkülönbséggel rendelkező svájciak előtt, Magyarország a harmadik, Skócia pedig a negyedik helyen áll. A szerdai második körben a Marco Rossi szövetségi kapitány csapata Stuttgartban a németekkel csap össze, míg Svájc Skóciával játszik Kölnben.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről