Csalással vádolják Messiéket, Argentína világbajnoki címe előre meg volt rendezve

Horizontal FOOTBALL FRIENDLY MATCH
Argentina's forward Lionel Messi (C) raises a replica of the World Cup trophy next to his teammates during a recognition ceremony for the World Cup-winning players, following the friendly football match between Argentina and Curacao at the Madre de Ciudades stadium in Santiago del Estero, in northern Argentina, on March 28, 2023. (Photo by JUAN MABROMATA / AFP)
Vágólapra másolva!
A holland labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Louis van Gaal meglehetősen merész kijelentést tett Argentína világbajnoki címe kapcsán, ugyanis a legendás edző szerint előre meg volt írva, hogy Lionel Messinek világbajnokként kell befejeznie a pályafutását.

Van Gaal a 2022-es katari világbajnokságon vezette a hollandokat, akik egy meglehetősen emlékezetes mérkőzést játszottak Argentínával a negyeddöntőben. A 2-2-es döntetlennel zárult meccsen végül az argentinok 4-3-ra nyerték a büntetőpárbajt, van Gaalnek pedig olyan érzése volt, mintha a játékvezetők elnézőbbek lettek volna Messiékkel.

"Nem igazán akarok túl sokat beszélni róla. Ha megnézzük, hogy Argentína hogyan kapta a gólokat, és mi hogyan kaptuk a gólokat, hogy néhány argentin játékos hogyan ment át egy határon, mégsem kaptak érte büntetést, szóval szerintem kijelenthető, hogy az egész előre meg volt írva" – kezdte a korábbi szövetségi kapitány a NOS-nak adott interjújában.

Arra a kérdésre, hogy pontosan mit értett ez alatt, Van Gaal azt mondta:

– mondta az Ajax, a Barcelona, a Bayern München és a Manchester United egykori edzője, aki a Holland Labdarúgó Szövetségtől (KNVB) életműdíjat kapott Utrechtben a holland labdarúgásért tett nagyszerű munkája elismeréseként.