Vágólapra másolva!
A Barcelona Joao Felix és Joao Cancelo személyében két portugál válogatott focistát igazolt az átigazolási időszak zárónapján.

Az átigazolási hírekben rendre jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano arról számot be a közösségi oldalán, hogy a napokban a Chelsea-vel és szaúdi klubokkal összeboronált 23 éves csatár a Barcelonába igazol kölcsönben, a szerződés azonban nem tartalmaz vételi opciót. A Barcelonánál pedig időközben hivatalosan is bemutatta Félixet.

Joao Félix az idei szezonban még egyetlen percet sem játszott, de az előző idényben is küzdött a játéklehetőségért, hiszen az Atlético Madridban csupán 14 bajnokin kapott lehetőséget, emiatt télen kölcsönbe a Chelsea-hez igazolt. A korábban szupertehetségnek tartott támadóért 2019 nyarán klubrekordot jelentő 126 millió eurót fizetett a spanyol csapat a Benficának.

Joao Cancelo és Joao Felix is Barcelonába igazolt Forrás: NurPhoto via AFP/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

Romano beszámolója szerint Felix mellett egy másik portugál játékos, Joao Cancelo is mindenben megegyezett a katalánok klubbal, és honfitársához hasonlóan szintén kölcsönbe érkezik a gránátvörös-kékekhez. A hátvédet már hétfőn orvosira várták Barcelonába, ám akkor szóltak neki, hogy el kell halasztania az utazást. A spanyol bajnoknak végül a spanyol liga szigorú pénzügyi szabályai ellenére sikerült tető alá hozni a megállapodást a 29 esztendős portugál válogatott hátvéd kölcsönvételéről a Manchester City-vel.