Cristiano Ronaldo 99 korbácsütést kaphat

Cristiano Ronaldo
Nassr's Portuguese forward #07 Cristiano Ronaldo reacts during the Saudi Pro League football match between Al-Nassr and Abha at the King Saud University Stadium in Riyadh on October 6, 2023. (Photo by Fayez Nureldine / AFP)
Vágólapra másolva!
Egészen szürreális büntetésre számíthat Cristiano Ronaldo, ha megpróbál bemerészkedni Iránba.

Iráni sajtóhírek szerint a Szaúd-Arábiában játszó ötszörös aranylabdás futballista, Cristiano Ronaldo szeptemberben még hősi fogadtatásban részesült, amikor az al-Nasszr csapatával a Persepoliszhoz látogatott az Ázsiai Bajnokok Ligája csoportkörében. Ronaldót az iráni látogatása alkalmával különféle ajándékokkal lepték meg a szurkolók, például perzsa szőnyeggel vagy a futballistát ábrázoló festménnyel. Utóbbit egy 85 százalékos testbénulásban szenvedő festőnő, Fateh Hamami készítette a lábával. Ronaldo személyen is találkozott a művésszel és hálája jeléül átadott neki egy aláírt mezt, majd megölelte és megpuszilta.

A Mundo Deportivo beszámolója szerint mindez olyannyira feldühítette a szigorú vallást követő iráni jogászokat, hogy azok egy csoportja feljelentést tett a portugál klasszis ellen, aki ezzel a gesztussal (megérintenie sem szabadott volna) megsértette az iráni törvényeket, ugyanis egy hajadon esetében ez házasságtörésnek számít Iránban. Ezt a fajta törvénysértést nem kevesebb mint 99 korbácsütéssel büntethetik az országban, így ez a veszély fenyegeti a 38 éves világsztárt, ha legközelebb megpróbál Iránba látogatni. A Marca viszont már arról ír, hogy elengedhetik a büntetést, amennyiben Ronaldo megbánást tanúsít.