Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 10. fordulójának záró mérkőzésén a Nyíregyháza Spartacus 4-0-ra nyert a Pécsi MFC otthonában.

Az első félidő gólnélküli döntetlent hozott, majd sokáig a második játékrész is eseménytelenül zajlott.

A 72. percben aztán a korábbi magyar válogatott Nagy Dominik szezonbeli hatodik találatával megszerezte a vezetést a vendég Nyíregyháza, majd a 79. percben az egyszeres magyar válogatott Géresi Krisztián 20 méterről bombázott a jobb felső sarokba, ezzel növelte az előnyét a venédgcsapat.

A találkozó egy perccel később dőlt el, amikor Gresó Mátyás csapott le egy eladott labdára, majd Takács Zsombort kicselezve a kapu jobb oldalába lőtt. A végeredményt aztán a 92. percben a Szpari játékosa, Németh Barnabás állította be, aki egy szöglet után volt eredményes.

A Nyíregyháza parádésan szerepel az idei szezonban Forrás: Nyíregyháza Spartacus FC/Facebook

Győzelmével a Nyíregyháza továbbra is az NB II egyetlen veretlen csapata, Tímár Krisztián együttese ezzel pontszámban behozta a listavezető Győrt és a tabella második helyéről várhatja a folytatást.

A Nyíregyháza szereplése azért is elképesztő, mert a csapat az előző szezonban csak a 18. helyen végzett az NB II-ben, így az NB III-as Veszprémmel kellett osztályozót játszani a bennmaradásért.

Merkantil Bank Liga NB II, 10. forduló:
Pécsi MFC-Nyíregyháza Spartacus FC 0-4 (0-0)
gólszerzők: Nagy D. (72.), Géresi (79.), Gresó (80.), Németh B. (92.)

Az élcsoport állása: 1. Győr 22 pont (7 győzelem), 2. Nyíregyháza 22 (6), 3. Vasas 18, 4. Kozármisleny 17 (5, 15-10), 5. Budafok 17 (5, 12-9)