Vágólapra másolva!
A Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFS) szerint az idő rövidsége miatt a Bulgária-Magyarország Eb-selejtezőt nem lehet tovább költöztetni. Ez azt jelenti, hogy ha Plovdivban nem lehet megrendezni a meccset jövő csütörtökön, akkor a magyar válogatott kapja a három pontot, 3-0-s gólkülönbséggel.

Játék nélkül juthat ki az Eb-re a magyar fociválogatott

Bulgáriában továbbra is teljes káosz alakult ki a jövő csütörtöki, jelen állás szerint Plovdivban sorra kerülő Bulgária-Magyarország Eb-selejtező kapcsán.

A BFS tájékoztatása szerint nem lehet tovább költöztetni a meccset

- írja az nso.hu.

Játék nélkül kaphatja meg a három pontot Bulgária ellen a magyar fociválogatott Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Plovdivból nem mozdítható el a magyarok elleni meccs."

Az első ilyen valószínűleg az lesz, hogy a 2024-es Eb-kvalifikációs sorozatból ki is zárják Bulgáriát" – fogalmazott válaszában a szövetség a sportal.bg-nek.

A bolgár legenda, Dimitar Berbatov kemény szavai

A magyar lapnak a korábbi bolgár klasszis, Dimitar Berbatov beszélt a nem mindennapi bohózatról.

„Elképesztő eseménynek vagyunk tanúi: hogyan ne képviseljük megfelelően a bolgár labdarúgás érdekeit, illetve hogyan ne irányítsuk a szövetséget!

Hozzá nem értés, tudatlanság, az erkölcs és a profizmus hiánya, korrupció – a napnál is világosabban látszik. Meg persze az is, hogy félnek a szurkolóktól"

– mondta a plovdivi zárt kapus meccs kapcsán Berbatov.

A bolgár-magyar bohózat előzményei

Mint ismert, a magyar szövetség (MLSZ) még hétfőn a honlapján számolt be arról, hogy a rendező bolgár szövetség (BFU) biztonsági okokból megváltoztatta a mérkőzés helyszínét, időpontját; illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba.

A tájékoztatásból kiderült: a BFU azt kezdeményezte, hogy a meccset Szófia helyett Plovdivban rendezhesse meg, az eredetileg meghirdetett - magyar idő szerinti - 20.45 helyett 18 órás kezdéssel.

Mivel a bolgár rendőrség a találkozó eredeti időpontjában, nézők előtti szervezéséhez nem járult hozzá,

az európai szövetség (UEFA) a rendkívüli körülményekre tekintettel a találkozó zárt kapuk mögötti rendezését elfogadta.

A mérkőzést az eredeti elképzelés szerint is Plovdivban rendezték volna, de szeptember 26-án bejelentették, hogy a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadion lesz a helyszín. Ez azóta már többször módosult, és még mindig nem tiszta, lesz-e egyáltalán mérkőzés.