Vágólapra másolva!
Sokkolta a magyar fociszurkolókat az az olasz sajtóinformáció, mely szerint Marco Rossi jövő nyáron a bajnoki címvédő Napoli edzője lehet. A magyar foicválogatott immár magyar-olasz állampolgárságú szövetségi kapitányának a távozására azonban nem sok esély van jelen állás szerint.

A Metropol három pontban szedte össze, miért nem lehet reális a váltás a 2024-es Eb után Marco Rossi számára.

Marco Rossit imádjék a magyar szurkolók Fotó: Csudai Sándor - Origo

1. Szerződés az MLSZ-szel

Marco Rossi két éve hosszabbította meg szerződését a Magyar Labdarúgó-szövetséggel. Ez azt jelenti, hogy a kapitány 2025 végéig, azaz a világbajnoki selejtezők lezárásáig maradhat a kapitányunk.

A felek kölcsönösen elégedettek egymással, semmi ok nincs arra, hogy a megállapodás idő előtt véget érjen.

Egyetlen kiút lehet csak, ehhez azonban a Nápolynak mélyen a zsebébe kellene nyúlni, s kivásárolnia Rossit az MLSZ-től.

2. Nagy álom a világbajnokság

A nyári Eb után jönnek a Nemzetek Ligája-meccsek, majd 2025-ben a világbajnoki selejtezők. Ezek nemcsak a drukkereknek fontosak, hanem magának a kapitánynak is.

Ő is tudja, a magyar fociválogatott 1986 óta nem nyert vb-t, s egy esetleges kijutásával lenne teljes a magyarországi karrierje.

Rossi eddig is történelmet írt Magyarországon, de a világbajnoksággal kis túlzással azt is elérné, hogy minden stadion mellett szobrot állítsunk neki.

"A csapat készen áll arra, hogy ott legyen a világbajnokságon. A lehetetlent kell célba venni, és akkor az ember soha nem lesz motiválatlan" – mondta a 2026-os vb-t firtató kérdésre a kapitány.

3. Rossi már nyilatkozott az ügyben

Marco Rossi számára óriási álom az olaszországi munka, pláne egy olyan neves klubnál, mint a Napoli. A felröppenő olasz hírrel kapcsolatban ő is elmondta a véleményét. Érdemes az utolsó szavakra figyelni:

"Mindenki szeretne a Napoli edzője lenni. Ez nagyszerű hely, a csapatot mindig arra készítik fel, hogy képes legyen a legmagasabb szinten harcolni.

– magyarázta Rossi.