15 éves csatár írt történelmet a Fradi Konferencia-liga ellenfelének meccsén

Italian Serie A football match AC Milan vs Fiorentina in Milan, Italy Football,italian,italy,Match,Meazza Stadium,Milan,Milano,San Sir Horizontal
MILAN, ITALY - NOVEMBER 25: Arthur Melo of Fiorentina in action against Christian Pulisic of AC Milan during the Italian Serie A football match AC Milan vs Fiorentina at San Siro Stadium in Milan, Italy on November 25, 2023 Piero Cruciatti / Anadolu (Photo by Piero Cruciatti / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferencvárossal azonos Konferencia-liga csoportban szereplő Fiorentina hiába dolgozott ki rengeteg helyzetet, 1-0-ra kikapott az AC Milan vendégeként az olasz élvonal szombat esti rangadóján.

Az első félidőben egyetlen kapura lövésig jutó Fiorentina a játékrész hosszabbításában került hátrányba, amikor Theo Hernandez értékesített egy büntetőt, amit ő harcolt ki Parisi ellenében.

A második félidőt viszont megnyomta a Fiorentina, Vincenzo Italiano sorra küldte be a támadókat - Nzola, Mandragora, Ikone és Kouame is beállt -, de a lila-fehérek minden elképzelhető helyzetet kihagytak. Amikor Mike Maignan odapasszolta a labdát egy firenzei játékosnak, csapattársai húzták ki a bajból a francia kapust, ahogy akkor is, amikor rosszul jött ki egy-egy beadásra.

Az utolsó percben azonban ő volt az is, aki egy elképesztő védéssel megakadályozta, hogy Mandragora két méterről kiegyenlítsen.

A mérkőzésen történelmet írt a Milan, amikor Luka Jovics helyére beállt Francesco Camarda, aki a sérülések miatt az olasz szövetségtől kapott különleges engedéllyel 15 évesen 8 hónaposan 16 naposan lépett pályára, ezzel ő lett a Serie A történetének legfiatalabb játékosa.

Egy összeállítás az olasz foci következő nagy csatárígéretéről:

Serie A, 13. forduló:
AC Milan-Fiorentina 1-0 (1-0)
Salernitana-SS Lazio 2-1 (0-1)
Atalanta-SSC Napoli 1-2 (0-1)