Ez még a legendásan agresszív spanyol csatártól is váratlan mozdulat volt - videó

fbl Horizontal
Diego Costa neve egy bundabotrány kapcsán is felmerült
Vágólapra másolva!
A korábbi spanyol válogatott csatár, Diego Costa szülőhazájában, Brazíliában is hű maradt önmagához, amit a hétvégi fordulóban újfent bizonyított.

A 35 éves, brazil származású, de korábbi spanyol válogatott csatár (24 meccsen 10 gólja van spanyol mezben) karrierje során meg nem alkuvó harciassága miatt közönségkedvenc volt minden csapatánál, legyen szó az Atlético Madridról, a Chelsea-ről vagy éppen a Wolverhampton Wanderersről - ezekben a csapatokban töltött egy szezonnál többet, de megfordult a Valladolidban, a Rayo Vallecanóban, hazatérése után pedig előbb az Atletico MG, az idei szezonban pedig a Botafogó játékosaként ijesztgeti az ellenfelek védőit.

Diego Costa mintha vonzaná a bajt Forrás: AFP/Douglas Magno

A hétvégi fordulóban a Cruzeiro elleni bajnokin Wilton Sampaio játékvezetőre is megpróbálta ráhozni a frászt, aki a tűzzel játszott, amikor a 89. percben sárga lapot próbált adni a csatárnak. Igen, csak próbált, mert Diego Costa nem akarta neki engedni - a bíró azonban nem hagyta magát, és némi közelharc után csak felmutatta a lapot a csatárnak.

Ami még Diego Costa mozdulatainál is meglepőbb, hogy a sárgát nem követte újabb sárga lap a bíró inzultálásáért, azaz a szezonban 13 meccsen 3 gólnál járó csatár nem kapta meg karrierje hatodik piros lapját. Be kellett érnie a 107. sárga lappal.

A Libertadores-kupa-indulásért hajtó riói csapat úgy ötödik a tabellán csupán két ponttal a második Atletico-MG mögött, hogy legutóbb október 19-n nyertek bajnokit, azóta hat döntetlen és négy vereség a mérlegük. Az utolsó fordulóban szerda (azaz ma) este az Internacional otthonában próbálhatják meg megszakítani a borzalmas sorozatot.

Diego Costa mindenki ellen: