Vágólapra másolva!
A csütörtöki, kecskeméti közgyűlésén többek között arról is döntött a városvezetés, hogy az élvonalbeli labdarúgócsapat székhelyét, a Széktói Stadiont mintegy 300 millió forintból újítják fel 2024-ben.

A labdarúgó OTP Bank Liga tavalyi ezüstérmese, a Kecskeméti TE ügyvezetője, Filus Andor november végén jelentette be a klubnak a Széktói Stadion pályatestének és gyepszőnyegének fejlesztéséről szóló terveit, amire

csütörtökön a városvezetés bejelentette, hogy mintegy 300 millió forintot biztosít.

A csapat honlapján arról is írnak, a projekt a tao-program keretein belül valósulhat meg, ez egyben azt jelenti, hogy a forrás 70 százaléka a társasági adójukat biztosító cégek segítségével kerül összegyűjtésre, míg az önkormányzat az ezen felüli költségeket, kiemelten a 30 százalékos önrészt biztosítja. A felújítás 2024 májusában, a bajnokság végeztével indul el, a projekt ütemezését az is segíti, hogy az idei NB I-es szezon a tervezettnél hamarabb zárul.

A Kecskemét az utóbbi időben nem NB I-es szintű pályán fogadta az ellenfeleket Forrás: Reti Attila Photography (2023)/Reti Attila

Sárcsatákat hoztak a Kecskemét előző hazai meccsei

A KTE csapatának elmúlt két, Széktói Stadionban rendezett bajokija egyaránt kaotikusra sikeredett a pálya állapota miatt. November elején a Ferencváros 2-1-re kikapott, az MTK múlt héten 2-1-re nyert Kecskeméten, de mindkét találkozón a gyep minősége volt a főszerepben.

Ezen a hétvégén Szabó István együttese Felcsúton, a Puskás Akadémia otthonában lép pályára, így az elmúlt napok csapadékos időjárása ezúttal nem lesz hatással a KTE meccsére.