Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Newcastle Unitednél gőzerővel keresik azt a kapust, aki a súlyos sérülést szenvedett Nick Pope-ot pótolhatná. Az angol sajtóban többek között a magyar válogatott Gulácsi Péter nevét is bedobták, mint lehetséges jelölt.

Nick Pope a Manchester United elleni bajnoki hajrájában szenvedett sérülést, amikor egy vetődés után kiugrott a válla. A 31 éves angol válogatott kapusra négy-öt hónapos kihagyás vár, így könnyen veszélybe kerülhet a szereplése a németországi Európa-bajnokságon is.

Nick Pope kiesése hatalmas vesztegség a Newcastle-nek Forrás: AFP/Andy Buchanan

Pope kiesése óriási veszteség a Bajnokok Ligájába idén 20 év után visszatérő Newcastle-nek, s bár a szlovák Martin Dubravka, valamint a német Loris Karius is a keret tagja, a Szarkák szinte biztosan igazolnak új kapust a téli átigazolási időszakban.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a posztra a legesélyesebb David De Gea, a Manchester Unitedtól nyáron elküldött spanyol kapus, aki fél éve csapat nélkül van, azonban a fizetése nem lenne olcsó a dúsgazdag angol sztárcsapatnak.

Gulácsi Pétert is beajánlották az angol sztárcsapatnak

Az angol The Mirror hírlap összegyűjtött hat olyan kapust, akit Eddie Howe edző figyelmébe ajánlott.

A listán olyan sztárok, mint az Arsenalos Aaron Ramsdale, a Manchester Unitedtól kirúgott David de Gea, a világbajnok Hugo Lloris, Lukasz Fabianski, a West Ham United cserekapusa és a PSG-ben csak padozó Keylor Navas mellett az 51-szeres magyar válogatott Gulácsi Péter is helyet kapott, aki ideális választás lenne a kapusgondokkal küzdő Newcastle Unitednek.

Gulácsi Péter érkezhet a súlyosan megsérült angol válogatott kapus helyére Forrás: AFP/Ronny Hartmann

Az RB Leipzig 33 éves játékosa 7,5 éven át volt a Bundesliga-csapat alapembere, ám súlyos sérülése óta kevés játéklehetőséget kap Marco Rose vezetőedzőtől. Éppen emiatt a lap hozzáteszi, ha a Newcastle ajánlatot tenne a magyar futballistának, akkor könnyen lehet, hogy a távozás mellett döntene. Gulácsi eddig közel 300 meccset játszott a Lipcse színeiben, ám a szeptemberi visszatérése óta csak két Német Kupa-meccsen védett.