Vágólapra másolva!
Varga Barnabás, a Ferencváros és a magyar labdarúgó-válogatott csatára elmondása szerint a sérülése után még nincs százszázalékos állapotban, de elképzelhető, hogy a hétvégén már leülhet a kispadra.

"Most már jól érzem magam. Azt nem mondom, hogy százszázalékosan bevetésre kész vagyok, de lehetséges, hogy már hétvégén a kispadra ülhetek. Remélem, keretben leszek, mert már hiányoznak a meccsek" - mondta az M1 aktuális csatornának a másfél hónapot kihagyó támadó, aki azt is elárulta, hogy remekül érzi magát a Ferencvárosnál, ezért nem akar váltani.

Varga Barnabás októberben, a Diósgyőr ellen sérült meg Fotó: Csudai Sándor - Origo

Varga szerint a formába lendüléshez még kell egy kis idő, de ez az, ami most nem áll rendelkezésre, tekintve, hogy egy hét alatt három mérkőzés van hátra a klubjának.

"Az első kettő nagyon fontos lesz, de főleg a Fiorentina elleni" - mondta a 29 éves futballista arra utalva, hogy a címvédő zöld-fehérek előbb vasárnap az éllovas Pakssal találkoznak az OTP Bank Ligában, majd csütörtökön a Konferencia-liga csoportkörének zárófordulójában a továbbjutásért lépnek pályára az olasz riválissal szemben.

A nyáron éppen Paksról igazolt játékos elárulta, a sérülése utáni első hetek rosszul érintették, mert jó formában volt, jöttek a gólok, ráadásul éppen a legfontosabb meccseket kellett kihagynia mind az FTC-nél, mind a válogatottnál. Hozzátette, most már próbálja elfelejteni ezt az időszakot.

"Nyugodtan néztem a sorsolást, mert tudtam, könnyű csoportot biztos, hogy nem kapunk. Végül lehetett volna könnyebb és nehezebb is" - mondta a magyarok Európa-bajnoki csoportjáról Varga, aki szerint a nemzeti együttes a skótokkal, a svájciakkal és a házigazda németekkel is felveheti a versenyt a 2024-es kontinensviadalon.

Saját szerepéről úgy nyilatkozott, hogy szerinte formafüggő, ki az elsőszámú csatár a válogatottban. Idén ő jobb formában volt, de a sérülése után Ádám Martin is jól futballozott, mert poszttársa gólt szerzett és gólpasszt adott. Varga Barnabás idén ölthette magára először a címeres mezt, de azonnal alapemberré vált és hét találkozón négyszer volt eredményes.