Dárdai Pál megszólalt: ezért küldte el a válogatott játékosát

Hertha BSC - Werder Bremen Sports Bundesliga soccer Horizontal
Egy meccs alatt még Dárdai Pál sem tudott csodát tenni a Herthával
Vágólapra másolva!
A Hertha BSC kispadján lejátszott (idei) első mérkőzése vereséggel zárult Dárdai Pálnak, aki a meccs másnapján kidobta az edzésről Ivan Sunjicot. Az esetről később videó is megjelent, a magyar vezetőedző pedig most elárulta, mi váltotta ki az ellentétet kettejük között – írta a Ripost.

Dárdai az egyszeres horvát válogatott focistát káromkodva zavarta az öltözőbe, miután Sunjic fegyelmezetlenül viselkedett. Az edzést így a vártnál hamarabb befejező játékos még Dárdai elé is köpött, amivel még kevésbé nyerte el Dárdai szimpátiáját, ám mégis a magyar edzőt bírálta Dietmar Hamann. Az 59-szeres német válogatott, korábbi Bayern-, Liverpool- és Manchester City-sztár tévés szakkommentátorként mondta el, hogy Dárdainak kéne elnézést kérnie a tisztelelen hangnem miatt, ezért pedig a magyar edző véleményére is kíváncsiak voltak.

„Ha mindenki összpontosít, a Hertháért él és tesz meg mindent, akkor a bennmaradás teljesíthető feladat.

– mondta a Hertha régi-új vezetőedzője, aki szerint ez utóbbira faragott rá Sunjic is.

A német Bild úgy tudja, hogy a horvát válogatott középpályás a vasárnapi edzés elején szétszórtan viselkedett, nem figyelt és nem is nézett Dárdaira. A cikk szerint a magyar edző a renitens futballista leteremtésével elrettentő példát statuált a többi csapattag előtt is: aki nem küzd teljes erőből a bennmaradásért, az így jár.

Dárdai ezután az eredetileg szabadnapnak szánt keddre is edzést hirdetett.

„Annyi mindent kell megvitatnunk, hogy az egész napot elemzésre szánom.

Ilyesmiről többet hallani sem akarok" – mondta Dárdai.