A magyar válogatottba tartó focista véget vetett a hollywoodi álomnak - videó

Blackburn, Sammie Szmodics, Sam Szmodics
Blackburn Rovers' Irish midfielder #08 Sammie Szmodics reacts after scoring their third goal during the English FA Cup fourth round football match between Blackburn Rovers and Wrexham at Ewood Park in Blackburn, north west England on January 29, 2024. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A másodosztályú Blackburn Rovers 4-1-re legyőzte negyedik ligában szereplő Wrexham AFC csapatát az angol labdarúgó FA-kupában, a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett mérkőzésen. A találkozó hőse Sammie Szmodics volt.

A negyedosztályban újoncként is feljutó helyen álló Wrexhamnek három mérkőzést kellett megnyernie ahhoz, hogy az FA-kupa legjobb 32 csapata közé kerüljön, ám ott a Blackburn már túl nagy falatnak bizonyult, hiába kísérte el a vendégeket 7000 szurkolójuk is. A híres hollywoodi színész Ryan Reynolds és Rob McElhenney által tulajdonolt Wrexham AFC ugyan már a 19. percben előnybe került, ám a hazai pályán futballozó Blackburn Sammie Szmodics duplájával és Sam Gallagher találatával már a szünetben két góllal vezetett. A másodosztályú klub aztán a második félidő elején is betalált, így magabiztosnak mondható, 4-1-es sikert aratva jutott be az FA-kupa nyolcaddöntőjébe, ahol Jon Dahl Tomasson csapata a Newcastle Uniteddel találkozik majd.

Sammie Szmodics góljai jelentették a fordulatot Forrás: AFP/Paul Ellis

Szmodics bombaformában futballozik

Az ír Sammie Szmodics, aki nagyapja jóvoltából magyar felmenőkkel is rendelkezik – kiváló szezont fut:

az FA-kupában egy mesterhármas után ezúttal két gólt lőtt, az angol másodosztályban pedig 16 találattal vezeti a góllövőlistát.

Ír sajtóhírek szerint Szmodics teljesítménye Marco Rossi szövetségi kapitány figyelmét is felkeltette, és nem kizárt, hogy a nyári Európa-bajnokságon magyar színekben játszik majd a támadó középpályás.

Hétfőn az is valószínűvé vált, hogy a németországi Eb előtt többek között az ír válogatott ellen is vív felkészülési meccset, így Szmodics számára ez különösen pikáns lehet, amennyiben pályára lép azon a találkozón.

Eddigi egyetlen ír válogatott kerettagságakor, 2021-ben éppen a magyar együttes ellen is játszott meccset Írország,

ám akkor Szmodics végül egy edzésen összeszedett sérülés miatt a kispadon sem kapott helyet.